8 oct. 2010

Prietenii indispensabile...

Acum timpul se întorsese şi acele puţine clipe petrecute împreună îi reveneau încărcate de dor..Crezuse într-o prietenie indispensabilă. Ar fi vrut să-i cunoască fiecare zâmbet, fiecare trăire, ar fi vrut să se modeleze în funcţie de tot ceea ce şi-ar fi dorit să fie împreună. Era fascinată de faptul că se simţea capabilă de orice lucru frumos. Credea cu tărie în ceea ce simtea şi ştia că nu are nevoie de altceva pentru a reuşi să fie completarea pe care el o dorea.

Primul impas, prima deziluzie, prima rupere..Toate sunt suficiente pentru a realiza că uneori prieteniile indisensabile de care ne agaţăm cu atatâ pasiune, sunt doar rodul acelei părţi din noi care îşi doreşte să iubească, să dăruiasacă, să fie totul. Din păcate totul nu există...Când ieşim din sfera de influenţă a celuilalt, de cele mai multe ori ne dăm seama ca sentimentele noastre se domolesc, încât uneori chiar uităm sa ne mai gândim sau să mai încercăm să surprindem persoana respectivă. Oricât de mult ne implicăm într-o relaţie sau prietenie, de multe ori gradul de independenţă domină gradul de dependenţă faţă de acea persoană. Ne simţim atat de apropiaţi şi de fascinaţi, dar ce ne face să fim siguri că nu putem renunţa?

Astfel..credem în prietenii indispensabile, până la primul moment de evadare. Atunci, imaginile se derulează, zâmbim cu gândul la senzaţiile de atunci, dar ne dăm seama că dependenţele nu-şi au locul. Aşa ca dacă încercăm să uităm ceva sau pe cineva, totul vine de la sine, cum au venit şi sentimentele care ne-au tulburat pentru puţin timp. Ajungem să fim chiar surprinşi când descoperim că lucrurile pe care nu le credeam posibile s-au întâmplat atât de simplu, fără să fie nevoie de ajutorul nostru. Poate doar de cateva linii trasate la început, care apoi se dezvoltă fără prea multe gânduri sau frământări.

Voi ce credeţi? Există prietenii/relaţii/sentimente indispensabile? Cam cât de mult ne implicăm într-o prietenie cu adevărat? De multe ori o facem mai mult pentru noi sau pentru celălalt?

6 comentarii:

  1. am niste curiozitati...
    parca ma vad pe mine in ce ai scris tu :))...dar cu niste diferente

    "Primul impas, prima deziluzie, prima rupere.... sunt doar rodul acelei părţi din noi care îşi doreşte să iubească, să dăruiasacă, să fie totul."
    De aici se intelege ca nu se merita sa te inplici in nici un fel, cand e vorba de prietenie, sentiment etc. e mai bine sa fii impasibil , ca si cum iti e vecin(personajul respectiv) si te intalnesti cu el odata pe saptamana. :))

    "Când ieşim din sfera de influenţă... încât uneori chiar uităm sa ne mai gândim sau să mai încercăm să surprindem persoana respectivă"

    pai de ce ar trebui sa facem asta? ce rost are sa incerci sa mai surprinzi persoana respectiva... daca ai iesit din sfera de influenta a acesteia?
    de ce sa faci asta daca persoanei ii este indiferent? cred ca incercand sa surprinzi persoana respectiva este doar un alt mod de ati face rau, de a deveni ceva incomod,
    Eu as zice....ca nu uitam sa surprindem persoana, ci din contra, mai debraba nu mai vrem sa o surprindem... ar fi doar o pierdere de energie :))

    Ma uit la mine; chiar daca ii place sa fie surprinsa intr-un mod placut.... am renuntat sa o mai fac. pentru ca simt ca e indiferent. nu duce la nimic, nu incalzeste pe nimeni. In plus facand asta, ma simt patetic.Pare sa fie un fel de insistenta , ceea ce ea nu vrea. Deci .... mai bine fara. ;)

    "Cam cât de mult ne implicăm într-o prietenie cu adevărat?"
    depinde de cealalta persoana. degeaba ma implic eu ... daca celalalt nu se implica.
    mult mai inutil e sa tragi cand vezi ca persoana respectiva nu te vrea .... Poti sa te implici pana la gat in acea prietenie, daca ii esti indiferent :)) obosesti de doua ori.

    "Voi ce credeţi? Există prietenii/relaţii/sentimente indispensabile?"
    Nu cred
    " De multe ori o facem mai mult pentru noi sau pentru celălalt? "
    Cred ca oricum ai intoarce-o .... tot pentru tine o faci.
    daca ajuti un prieten,poate ca lui ii e indiferent si tu o faci; deci o faci ca sa te simti tu bine(deci e pentru tine)

    Sau pentru ca ai tu nevoie de ajutor... deci iar e pentru tine :)))
    niciodata nu o faci pentru celalalt. :)))

    RăspundețiȘtergere
  2. @Black Angel: Nu am vrut sa spun ca nu e bine sa ne implicam. Este bine si frumos sa o facem, doar ca uneori doar avem impresia ca am facut-o. Abia mai tarziu realizam ca era o stare indusa :D

    Hmmm..daca persoana vrea sa fie surprinsa si iti arata asta, de ce sa nu o faci? Ma refer a iesi de sub influenta, atunci cand nu mai poti vorbi cu persoana respectiva. Cred ca atunci e momentul prielnic sa-ti analizezi cu adevarat sentimentele. Fara nicio infuenta, fara nimic care sa te intoarca. :)

    Am inteles..deci oricum ar fi..o facem pentru noi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Inteleg ce spui si cred ca ai dreptate. E ca si starea de indragosteala...se stie ce influenta are asupra ratiunii. Cand trece, incepi sa vezi si altfel persoana respectiva, sa simti altfel, sa te vezi pe tine altfel in raport cu acea persoana. Si da, sunt momente in care esti atat de atasat incat vrei, vrei sa dai totul, iar apoi nu vrei si nu poti oferi mai nimic... Cred ca ne implicam pentru noi. Vrem sa daruim pt. a-l vedea pe celalalt fericit pentru ca asta ne face pe noi fericiti.
    Nu exista prietenii/relatii indispensabile! In ceea ce priveste sentimentele...hmm, depinde de ce isi doreste fiecare. Nu cred ca exista persoana care se poate lipsi de sentimente, de nevoia de a simti.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxana: Multumesc pentru intelegere :)

    "Vrem sa daruim pt. a-l vedea pe celalalt fericit pentru ca asta ne face pe noi fericiti." Foarte frumoasa explicatia ta si cred ca asa este cel mai indicat sa facem :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu toate astea, persoanele pe care dorim sa le vedem fericite pentru a fi noi fericiti pot fi inlocuite...:) Probabil nu toate, dar in cele mai multe cazuri e posibil. (Ma gandesc ca nu toate pentru ca exista relatiile de rudenie, poate ca aici se mai strecoara si unele prietenii).

    RăspundețiȘtergere
  6. @Roxana Cucu: Da, ai dreptate :) De exemplu, verisoara mea este una dintre cele mai bune prietene si faptul ca suntem rude ma face sa am mai multa incredere ca prietenia va rezista mai mult timp. Altfel, de multe ori am fost martora la prietenii care s-au destramat atat de usor incat nu mi-a venit sa cred.

    RăspundețiȘtergere