10 oct. 2010
Inflaţie verbală
Dacă un cuvânt spus acum poate evita mult mai multe mâine sau poate duce la sporirea lui cu încă o sută, oare cât de important este să spui un lucru just, care mai apoi s-ar putea pierde în inflaţia verbală? Poţi să-l spui plecând de la premise şi anticipând urmări ce vor da lucrului spus cea mai mare valoare. Totuşi, dacă valoarea fiecarei afirmaţii constă în continuitatea şi coerenţa discursului care trebuie întreţinut, alegerea posibilă va fi doar între a vorbi fără încetare şi a nu vorbi niciodată.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Daca ai ceva de spus, spune-o (indiferent de cate cuvinte folosesti). Daca nu, enjoy the silence!:)
RăspundețiȘtergere@Roxana: Exact :)
RăspundețiȘtergere"Daca ai ceva de spus, spune-o (indiferent de cate cuvinte folosesti). Daca nu, enjoy the silence!"
RăspundețiȘtergeredecat mult si prost mai bine putin si bun. Iar daca nu am nimic bun de zis..... atunci e de preferat enjoy the silence :))
@Black Angel: Depinde...uneori suntem mai directi, alteori pentru efect ne place sa ne jucam cu cuvintele :D
RăspundețiȘtergere@Black Angel: Alexandra spunea "Dacă un cuvânt spus acum [...] poate duce la sporirea lui cu încă o sută..." Ma gandeam la situatiile in care incerci sa spui ceva iar interlocutorul intelege altceva, fie pt ca nu poate empatiza, fie pt ca nu doreste sa accepte alte pareri referitoare la anumite lucruri. In cazul acesta, daca am ceva de spus, o spun, indiferent de cate cuvinte am nevoie pentru asta, mai ales daca e vorba de ceva important pentru mine. Decat sa las lucrurile nelamurite (si poate nu din vina mea, vezi "mult si prost", ci pt ca celalalt nu intelege)prefer sa folosesc atatea cuvinte cat e necesar pt a exprima ceea ce cred. Poate e un defect profesional...
RăspundețiȘtergereAi dreptate, "decat mult si prost, mai bine putin si bine", dar in unele situatii e nevoie de mult si bine ;)
@Roxana: Ai foarte multa dreptate :) Atunci cand nu vrem sa intelegem un lucru sau sa-l acceptam, nu sunt de ajuns toate cuvintele. Pana la urma se interpreteaza si asa cum spui: "in unele situatii e nevoie de mult si bine" pentru a fi siguri ca ne-am facut intelesi. :)
RăspundețiȘtergereDepinde de ... mediu. Depinde de cat de mult tin la punctul meu de vedere in chestiunea discutata, depinde cu cine discut si, evident, depinde de urmarile pe care le banuiesc in urma "inflatiei verbale". Sunt persoane langa care ma simt bine tacand, sunt persoane langa care ma simt bine vorbind si, fireste, se intampla si sa le incurc.
RăspundețiȘtergereLa urma urmei, de-asta avem grai. Sa vorbim...Probabil ca cineva, undeva, si-a dat seama ca cel cu care vrem sa comunicam nu ne intelege ... semnele si a considerat ca trebuie sa ne ajute sa ii explicam "mura-n gura".
@Dragos: Frumos spus: "Sunt persoane langa care ma simt bine tacand" :) Mi-e dor de sentimentul acesta :)
RăspundețiȘtergere