9 oct. 2010

Happiness

Uneori limta dintre fericire şi nefericire este dată de un simplu zâmbet, de receptivitatea cuiva drag, de lucruri care de cele mai multe ori nu trebuie încadrate. Avem impresia că lucrurile trebuie să înceapă exploziv de frumos, dar cine spune că dacă păşim încet lucrurile nu pot ieşi mult mai interesant? Poate că avem nevoie de timp pentru a înţelege, pentru a ne adapta, pentru a cunoaşte, pentru a ne da seama de ceea ce dorim. Poate că drumul invers, de la nefericire la fericire este mai frumos şi senzaţia se păstrează mai mult decât atunci când entuziasmul nostru dispare după scurt timp. Poate că uneori avem nevoie să facem totul fără aşteptări, fără reguli, fără definiţii. Poate că ceea ce mă face astăzi fericită, mâine nu va mai avea efect şi invers.

Pâna la urmă ce este fericirea şi ce este nefericirea? De ce aproape întotdeauna raportăm totul la ele?

10 comentarii:

  1. păi, nu e o stare de moment? adică, linia dintre fericire şi nefericire e foarte subţire - temporal vorbind...cel puţin aşa am văzut eu că e:-??

    RăspundețiȘtergere
  2. @Camelia: Da, si eu cred ca e o stare de moment..doar ca uneori nu ne dam seama ca si nefericirea e doar fericire mascata. Adica putem descoperi putina fericire chiar daca nu este totul asa cum vrem noi :)

    RăspundețiȘtergere
  3. nu stiu daca ai ctit descrierea blogului meu... ;))
    "Fericirea nu exista; exista doar dorinta de a o avea "

    RăspundețiȘtergere
  4. @Black Angel: Hmmm..nu cred asta :) Cred ca pentru a o atinge, nu trebuie sa facem un scop din ea :D

    RăspundețiȘtergere
  5. :-)))))) Foarte haios desenul, tu l-ai facut? Pare o ....cum le zicea?, diagrama logica, daca nu ma insel.

    "Nefericirea e doar fericire mascata" - foarte frumos spus!

    Fericirea este starea nedefinita pe care o traiesti la un moment dat si in care te implici total. Nu ai timp de intrebari existentiale, este o stare de bine care merita pur si simplu traita 100%. Iar nefericirea e perioada in care te intrebi ce sa faci ca sa fii fericit si in care iti pui tot felul de probleme gen "de unde venim si unde ne ducem", "ce se va intampla cu noi dupa...", "ce a fost inainte de Big Bang?", "oare astia de la Dinamo vor reusi sa mai castige si ei un meci pana la sfarsitul campionatului?" samd. Cui naiba ii pasa de asa ceva atunci cand e fericit?

    Pe de alta parte, nefericirea ne ajuta sa distingem senzatia de fericire de restul lumii. Cum am sti ca suntem fericiti daca nu stim cand suntem nefericiti?

    Nefericirea se poate defini. Fericirea...nu.

    Fericirea e o stare punctuala. Vine greu si trece repede.

    RăspundețiȘtergere
  6. păi, ştii cum e: dacă nu e cum vrei tu, poa' să fie toată fericirea din lume, că tot degeaba:(

    RăspundețiȘtergere
  7. @Camelia: Da, cam asa se reactionam de obicei :P

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dragos: Multumesc :) Car despre desen, l-am gasit "googalind" :D Si mie mi s-a parut interesant :)

    Ai dreptate, fericirea nu poate fi definita :)

    "Fericirea e o stare punctuala. Vine greu si trece repede." Interesanta observatie, uneori nici nu apucam sa ne dezmeticim prea bine, ca revenim la starea anterioara. Asa cum spuneam poate ca nefericirea este fericire mascata si intr-o fractiune de secunda zambetul ne revine pe buze si suntem mai optimisti :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Black Angel: Pai...asa cum spunea si Dragos, nu definim fericirea si in mod sigur fiecare o simte in felul sau :)

    RăspundețiȘtergere