26 oct. 2010

Hachiko- a dog’s story

Hachiko- a dog’s story, este ecranizarea unei poveşti reale petrecută în Japonia în prima parte a secolului XX. Hachi, câinele care şi-a aşteptat stăpânul mort în fiecare seară timp de nouă ani este un exemplu de devotament şi de dragoste pentru japonezi. Mai mult, japonezii au înaltat chiar şi o statuie în cinstea lui Hachiko.


Filmul prezintă povestea adevărată a unui câine Akita Inu, un câine cu totul deosebit care îşi găseşte singur un stăpân într-un mic orăşel american. Cainele este numit Hachiko dupa pandativul pe care îl purta la gât (un simbol care reprezinta cifra 8 in limbajul japonez; 8 – hachiko). Treptat, profesorul Parker (Richard Gere) îl îndrăgeşte pe acesta şi încearcă să îl dreseze.

Pentru că Hachiko nu era o rasă oarecare, profesorul nu va reuşi să-l dreseze, dar spre surprinderea lui câinele începe să-l urmeze în fiecare zi în gară. Surpriza este şi mai mare atunci când, seară de seară Hachiko se întoarce în gară cu câteva minute înainte de sosirea profesorului pentru a-l întâmpina. Într-o zi nefastă, profesorul suferă un atac cerebral şi nu se mai întoarce. Timp de 9 ani Hachiko merge zi de zi la staţia de cale ferată pentru a-şi întâmpina stăpânul, uimindu-i pe localnici prin devotamentul lui şi oferindu-le acestora o lecţie despre iubire şi compasiune. Pe parcursul aşteptării sale, Hachiko a atras atenţia călătorilor, a apărut chiar şi într-un ziar, iar cei de la gară primeau donaţii pentru ca să-i asigure mâncarea zilnică.

Filmul mi-a fost recomandat de mai multe persoane şi cred ca toţi iubitorii de animale vor fi impresionaţi de legătura care se stabileşte între Hachiko şi stăpânul său.

16 comentarii:

  1. trebuia să recomanzi şi o cutie maaaare de şerveţele pentru cei care vor să-l vadă:(

    RăspundețiȘtergere
  2. @Camelia: Buna idee :P Dar am evitat sa scriu ca exista 99% sanse sa avem nevoie de servetele. Chiar este emotionanta partea de final :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Pare interesant. Oricum eu sunt un fan al filmelor cu animale, intrucât mi se pare mult mai dificil sa faci un animal sa exprime ce vrei decât un actor. Presupun ca e munca mai multa.

    Cazurile de câini care se comporta extrem de afectuos cu stapânii nu sunt rare, stiu asta de la câinii pe care i-am avut si eu. Ciudate sunt insa cazurile de pisici. Am citit o poveste adevarata, cu o pisica lasata de proprietarul care locuia in Geneva in grija parintilor care locuiau undeva in estul Frantei. Pisica a fugit si s-a dus la vechea locuinta. A trebuit sa traverseze niste râuri, niste paduri si o gramada de drumuri.

    Am sa incerc sa trec peste faptul ca filmul este cu antipaticul ala de Gere.

    Asa...si? Ai filmul pe DVD? :-)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dragos: Cred ca o sa-ti placa :)

    Da, cam asa facea si Hachi. Dupa moartea profesorului, fiica acestuia il ia in grija dar dupa ce fuge de mai multe ori la gara, isi da seama ca trebuie sa-l lase sa plece.

    Nu din pacate nu-l am pe DVD :D

    RăspundețiȘtergere
  5. L-am văzut și eu acum ceva vreme, într-adevăr FOARTE IMPRESIONANT. De asemenea, acel câine dă o lecție de loialitate ieșită din comun, loialitate care oamenilor le lipsește cu desăvârșire.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Roxana: Intr-adevar, cred ca acest film ne ofera o lectie importanta :)

    RăspundețiȘtergere
  7. eu m-am burzuluit pe persoana care mi l-a recomandat fără să-l vadă şi, după ce i-am zis că m-a traumatizat pe viaţă - :)) - nici că l-a mai văzut:-??

    RăspundețiȘtergere
  8. @Camelia: Mie cand mi-a fost recomandat mi-a amintit de Marley & Me, la care am avut iar nevoie de un bax de servetele :P

    RăspundețiȘtergere
  9. prefer sa nu il vad.... Nu e de mine, in plus stiu cum se termina.. si ce gen de film e ; am vazut destule.nu face decat sa imi creasca sensibilitatea (si e ultimul lucru de care am nevoie)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Black Angel: Chiar daca e putin trist, transmite un mesaj frumos ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. daca nu ar transmite nimic... nu s-ar mai face filmul. Stiu ce... si cum e sa ai, si sa pierzi un caine. E de ajuns experienta

    RăspundețiȘtergere
  12. @Black Angel: Da...in ceea ce priveste experienta, ai dreptate :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Chiar saptamana trecuta l-am vazut.Cu adevarat impresionant...

    RăspundețiȘtergere
  14. eu am plans la filmul asta :)))

    RăspundețiȘtergere
  15. @Grapefruits: :)) Si eu :) Cred ca cu greu va reusi cineva sa vada filmul acesta si sa nu planga :P

    RăspundețiȘtergere