30 oct. 2010

Viaţă duplicitară

Liniştea interioară revine atunci când hotărăşti să termini cu viaţa duplicitară, când încerci să recuperezi privirea plină de uimire copilărească a celuilalt. Te laşi dusă de val şi îţi dai seama cât de usoară este viaţa atunci când alegi din nou ceea ce ai ales odată, la vremea sa. In fond, poate că aceasta este formula: să te desparţi pentru a te împăca. Acum, că eşti în stare s-o faci totul va fi ca înainte.

De ce uneori este mai comod să revenim la relaţii anterioare, chiar dacă ne dăm seama că putem avea mai mult, putem fi mai îndragostiţi şi că relaţia la care revenim prezintă doar comoditate şi siguranţă pe care nu este nevoie să le întreţinem?

12 comentarii:

  1. poate pentru că -uneori - nu putem fi mai îndrăgostiţi:-?? şi poate chiar nu-i comoditate...

    RăspundețiȘtergere
  2. @Camelia: Hmm..poate ca uneori asa se intampla :D -:??

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu e comoditate, e siguranta unei relatii testate, increderea intr-un om pe care deja-l cunosti si stii exact la ce sa te astepti din partea lui. E teama de necunoscut, de esec.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nice: Frumoasa explicatie, de acord :) Dar, de ce sa nu incercam sa ne invingem aceasta teama, ma tot intreb eu? :D

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu tot incerc sa imi dau seama ”cât de usoară este viaţa atunci când alegi din nou ceea ce ai ales odată”. Mie nu mi se pare chiar asa. Bineinteles ca depinde de situatie, dar daca are loc o despartire, mi se pare greu sa regasesti acea liniste, in acelasi context. Imi par rare cazurile in care se intampla asta.
    Si mai cred ca atunci cand ne dam seama cu adevarat ca putem avea/simti/vedea mai mult, nu ne intoarcem la o relatie in care stim ca nu putem avea asta...

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice: Cel mai posibil ca aceasta sa fie cauza :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @Roxana:Cam asta am crezut si eu mult timp, pana cand am vazut mai multe cazuri in care relatia era reluata fara prea multe discutii, poate pentru ca erau obisnuiti unul cu altul, poate pentru ca era mai simplu decat sa ia totul de la inceput alaturi de altcineva.

    RăspundețiȘtergere
  8. mi se pare ca seamana mult a teama, de teama de a nu mai suferi te refugiezi in 'locuri' cunoscute,dar poate fi si trezire la viata,in sensul ca iti dai seama de ce ai avut si unde puteai ajunge asa ca incerci sa mergi din nou pe un drum p care il abandonasei sau poate din sinduratate alegi o situatie de compromis temporara ! dar hey,o viata avem si o traim asa cum vrem,cu intoarceri si reluari si multi pasi adaugati(gresiti) asta pana vine ziua z cand apare persoana potrivita sa ne faca sa riscam totul,sa ne invingem teama...etc, doar pt a fi impreuna!

    RăspundețiȘtergere
  9. @Liviu: Ai dreptate, in ziua z ne simtim mai curajosi si mai capabili ca oricand. Si cred ca singuratatea poate fi ujn motiv, care intr-adevar sa ne faca sa devenim nostalgici si sa facem aceeasi alegere :D

    RăspundețiȘtergere