29 oct. 2010

Răspunsuri

Răspunsul vine când încetăm cu întrebările, m-am gândit eu ca să mă liniştesc. Vine când întrebarea ne dă pace, când am reuşit să ne detaşăm şi să ne bucurăm de lucruri fără a ne mai simţi deranjaţi de aceea întrebare.

Poate că uneori cu cât insistăm asupra unui lucru, există cu atât mai putine şanse ca acesta să se împlinească. La fel e şi cu întrebările al căror raspuns nu depinde de noi. Cu cât revenim asupra lor, cu atât apar mai multe răspunsuri posibile. Pe când dacă învăţăm să privim situaţia detaşat, apare şi răspunsul şi abia atunci reuşim să înţelegem lucrurile aşa cum trebuie. Şi dacă totuşi nu avem răbdare ca răspunsul să apară, poate că cel mai indicat este să ne oferim unul care să ne ajute să zâmbim şi să depăşim acea situaţie.

10 comentarii:

  1. Un mare om a zis la un moment dat asa: orice intrebare vine impreuna cu raspunsul. DAR....ca sa gasim raspunsul trebuie sa fim gata sa-l acceptam chiar daca nu ne convine si, in plus, raspunsul se afla intotdeauna la un nivel de intelegere superior intrebarii. Daca incercam sa gasim raspunsul la acelasi nivel cu intrebarea...nu vom reusi niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, răspunsul vine când încetăm să mai punem orice întrebare. Ideea e că îl primim, de cele mai multe ori, exact atunci când trebuie.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Dragos: Exact trebuie sa-l acceptam exact asa cum este si sa nu incercam sa-l transformam intr-un raspuns care sa ne fie pe plac :)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxana: "Exact atunci cand trebuie" :) De acord, cred ca asa se intampla mai mereu :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt si cazuri in care raspunsurile vin atat de tarziu incat nu-ti mai folosesc la nimic, dar si situatii cand raspunsurile nu vin niciodata, oricat ai incerca sa le gasesti. Uneori nu merita sa ne irosim timpul pretios si sa ne stresam inutil vanand imposibilul. Mintea oamenilor nu poate fi mereu descifrata.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice: Exact, trebuie sa avem grija sa nu ramanem prinsi in jurul unui intrebari sau a unei situatii :)

    RăspundețiȘtergere
  7. "...poate că cel mai indicat este să ne oferim unul care să ne ajute să zâmbim şi să depăşim acea situaţie."
    "@Dragos: Exact trebuie sa-l acceptam exact asa cum este si sa nu incercam sa-l transformam intr-un raspuns care sa ne fie pe plac"

    in cazul in care raspunsul nu vine odata cu intrebarea...nu crezi ca te contrazici?
    Sunt multe posibilitati, iar raspunsul e doar unu. iar daca nu vine raspunsul la acea intrebare incercam sa ne dam singuri un raspuns.Din pacate de multe ori raspunsul nostru nu e cel adevarat... si de multe ori e gresit
    La o intrebare fara raspuns.... pot sa imi dau raspunsul cel mai probabil.. decat un raspuns care sa imi fie pe plac.
    as avea cateva intrebari de pus, dar cred ca nu o sa imi raspunda.. deci prefer sa consider ca nu au un raspuns, decat sa imi dau un rasuns care sa imi placa mie :D
    oricum... am observat ca insistenta, e importanta doar cand e vorba sa fim noi insistenti, dar cand cineva insista nu ne mai convine.
    Ambitia este tot o insistenta, si totusi se contrazice mult cu insistenta De ce?
    de ce ambitia e dorita si insistenta nu?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Black Angel: Hmm..nu cred ca ma contrazic. Sunt 2 cazuri: daca raspounsul vine o data cu intrebarea, il accepti exact asa cum este, fara sa-l denaturezi.

    "Poate că cel mai indicat este să ne oferim unul care să ne ajute să zâmbim şi să depăşim acea situaţie."- asta daca raspunsul intarzie sa apara si noi vrem sa depasim acea situatie.

    Cred ca intr-un fel ambitia e un fel de incurajare, pe cand insistenta uneori depaseste si niste limite de bun-simt.

    RăspundețiȘtergere
  9. Posibil. eu am luat in calcul ca ambitia mea ... poate fi luata ca insistenta de anumite persoane. Care o fi adevarul?

    Oare si eu am insistat?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Blavck Angel: :D Eu pot sa-ti ofer doar o parere obiectiva, asa ca nu stiu ce sa spun despre insistenta ta, in cazul in care a existat :D

    RăspundețiȘtergere