17 iun. 2010

Captivitate

Ce ne determină să depindem de un moment? Un moment în jurul căruia gravitează toate acţiunile noastre. Indiferent de ceea ce facem, de ocupaţiile adiacente, gândul nostru este doar la acel moment, ca şi când ne tot repetăm: “abia aştept să vină ziua aceea”. De când acest moment viitor este bifat pe agendă, parcă nu ne mai putem bucura de alte lucruri, oricât de interesante ar fi.

Ce mi se pare mai trist este că atunci când este timpul pentru acel moment care a fost aşteptat cu ardoare, nimic nu se întamplă. Dezamăgire care nu poate fi mascată, sfaturi de genul: “important este să mergi mai departe, sa te concentrezi pe alte lucruri”. Da, foarte corect, dar oare nu puteam face ceva pentru a nu se ajunge la această stare? Chiar dacă s-ar fi putut întâmpla aşa cum speram, de ce să fim captivi într-un moment viitor? Sunt de acord să avem răbdare pentru ca unele lucruri să se întample, dar de ce să facem un scop din asta?

4 comentarii:

  1. o da stiu exact la ce te referi! eu de ex astept cu nerabdare sa imi vine sotul din deplassre...da sti ce! nu o sa ma nici o dezamagire cand va veni.pff! de abi astept sa ma bag la aripa lui!

    RăspundețiȘtergere
  2. @Realbadpisy: La tine este un caz fericit si frumos :) Aici nu e loc de dezamagire, din contra -de multa bucurie :)

    RăspundețiȘtergere
  3. ai observat ca copii asteapta tot anul...sa vina mos Craciun? si promit sa fie mereu cuminti?... la fel di aici! astepti cu nerabdare... si te gandesti doar acolo ! (dimineata de Craciun) speri sa fie exact cadoul pe care ti l-ai dorit(ca doar mosul stie ce vrei ;)...i-ai trimis 10 scrisori )Acea dorinta devine un scop.
    Nu astepti momentul, astepti doar ceva intr-un anumit moment! Daca nu s-ar sti ca de Craciun vine mosu' cu cadouri..... normal ca copii nu ar mai astepta aceasta zi cu suspans, ar fi o zi ca toate celelalte.

    Oricum, in orice moment se poate intampla minunea , nu tre' sa fie o zi anume.
    Copilul din tine face gluma asta, si nu ai de ales ;)
    Dorinta devine un scop!! :-*

    RăspundețiȘtergere
  4. Da, cred ca este cel mai potrivit exemplu. Astfel de momente sunt frumoase si merita asteptate. Ei bine, gandeste-te la cineva care de o luna nu mai ia in seama ce vrea ea sau ce gandeste, ci numai ce gandeste cealalta parte, urmand ca la un moment anume sa discute. Discutia nu a mai avut loc, persoana rescpectiva inca mai asteapta acel moment :D

    RăspundețiȘtergere