19 mai 2010

Situaţii vs Momente

Situaţii de urgenţă, situaţii în care abia asteptăm să ne strângem la o cafea şi să spunem ce avem pe suflet. Situaţii în care poate că într-un fel cautăm să ni se spună că avem dreptate, că nu exagerăm. Situaţii în care vrem să fim înţeleşi, situaţii care ne fac să devenim mai apropiaţi de acele persoane, tocmai pentru că sunt acolo pentru noi. În astfel de situaţii, momentele de linişte nu există, ci doar agitaţia noastră de a găsi ceva care să ne atragă atenţia de la acea situaţie.

Toate acestea sunt situaţiile în care admitem că nu întotdeauna suntem bine, în care acceptăm că prietenii ne sunt alături şi pentru a împarţi cu ei acel zâmbet trist. Situaţii ce sunt urmate de momente de linişte, de tăcere sufletească. Liniştea care ne îndepartează de acea situaţie, linistea pe care învăţăm să o apreciem si să ne bucurăm de ea. Situaţii aiurea care se luptă cu momente de liniste, zile frumoase care se iau la întrecere cu zile rele. În final, înving cele pentru care avem mai multă predispoziţie, cele pentru care avem mai multă convingere că ne vor ajuta. Nu putem evita întotdeauna situaţiile rele, dar cu puţină răbdare şi cumpătare poate că putem trece cu bine peste ele, iar asta depinde doar de determinarea noastră!

8 comentarii:

  1. Prea multă tăcere te duce încet dar sigur la boli psihice.

    RăspundețiȘtergere
  2. @keltghost: De acord cu tine :) Mai bine e sa rabufnesti si sa vorbesti, indiferent de stare :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Clar.
    Înainte eram adepta spusului în faţă ce mă doare, acum, cred eu că m-am mai cizelat puţin şi observ şi tac, ceea ce nu e un lucru bun că face ravagii psihice :))

    RăspundețiȘtergere
  4. adevar zici,important sa ai acei prieteni,cu care sa vorbesti, care te pot asculta si intelege :*;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @keltghost: :)) Da, stiu cum e :P Asa fac si eu uneori, dar ravagiile sunt destul de mari, mai ales ca intr-un fel ma indeparteaza. Adica tac, dar totusi nu pot sa fac abstractie ca e ceva care ma deranjeaza. Si ma tot gandesc la asta si pana la urma imi "scapa". Cat despre cizelare, inca mai am de lucrat la asta :D

    RăspundețiȘtergere
  6. @Black Angel: Asa este :) Uneori am vazut ca se intampla sa rabufnim si sa spunem ce avem pe suflet, chiar si unuor persoane cu care interactionam si intr-un fel ii consideram prieteni :) Important e sa o facem , daca asta ne va ajuta sa ne simtim mai bine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. De regula, incerc sa nu zic ceea ce observ la x si la y si ii las sa creada ca eu nu stiu ce au facut ei, ba chiar tind sa le fac jocul. Iar asta, nu face decat sa ma incarce pe mine emotional, ceea ce, cum am zis, nu e ok deloc.

    RăspundețiȘtergere
  8. @keltghost... la mine e invers ;) daca le zic.... se supara, ;) tocmai de asta am hotarat sa le fac jocul, cred ca asa e mai bine :D

    RăspundețiȘtergere