4 sept. 2010

Libertate...

Unii dintre noi am putea spune că fericirea nu vine niciodată atunci când trebuie. De multe ori, lucrurile pe care ni le-am dorit atât de mult, se întâmplă abia după ce am renunţat la ele…

Alţii dintre noi am spune că poate nu trebuie să facem nicio legătură între lucruri şi că doar trebuie să le trăim aşa cum vin, făra îngrădiri şi explicaţii. Poate că dacă nu am fi atat de grăbiţi,nu ne-am mai rătaci înainte…sau altfel spus în dorinţa de a se întâmpla ceva special pentru a ne simţi împliniţi cu adevărat.

Poate că în fiecare zi pierdem şi câştigăm ceva, dar indiferent de rezultat, ceea ce ştiu este că fiecare zi poate fi plină de inedit, plină de taine…şi pentru a le putea descoperi am nevoie de libertatea şi încântarea de a face ceea ce simt.. Si chiar dacă o să ratez ceva, îmi ramâne mereu libertatea de a dispune de ceea ce îmi doresc, de a mă întoarce, de a mă opri…făra a fi influenţată.

Cum ar fi dacă nu ne-am mai lăsa influentaţi de ceea ce îşi doresc ceilalţi pentru noi, chiar dacă ştim că este ceva frumos…? La fel cum nişte cuvinte sau priviri care nu ne înţeleg, nu trebuie sa ne oprească din a fi noi, din a arăta ceea ce simţim, oricat de nepotrivit poate părea uneori… Oare poate exista doar libertate şi influenţa să devină ceva ce încă nu a fost descoperit?

15 comentarii:

  1. Ma tem ca a face intotdeauna numai ce vrei si cum simti, nu este tocmai un lucru sanatos. Uneori, un sfat bun, venit la timp, te scuteste de multa suferinta. Trebuie doar sa stii sa-l accepti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Nice: Da, uneori ne poate ajuta foarte mult un sfat, mai ales daca vine din partea unei persoane cu mai multa experienta de viata.

    Ma refer mai mult la situatii de genul in care cineva continua sa faca parte dintr-o anume situatie, chiar daca nu ii este bine...dar nu face nimic doar pentru a nu-i dezamagi pe ceilalti..ca si cand nu isi traieste viata pentru ea, ci mai mult pentru ei..:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Hm, nimeni nu poate trai la infinit pentru altii. Se acumuleaza frustrari si mai devreme sau mai tarziu va dori sa descopere libertatea de care spuneai tu in articol. Insa sunt si persoane lase, fricoase, slabe, incapabile sa lupte pentru fericirea lor, care se complac in astfel de situatii si nu fac decat sa se victimizeze neincetat.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Nice: Intr-adevar...cred ca persoanele care se complac in situatii considera ca libertatea necesita prea mult efort, desi e nevoie doar de putin curaj la inceput.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel: Exact :) Si o atingem daca ne dorim acest lucru :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca libertatea aceasta e insotita de curaj, de confruntarea cu sinele...In functie de cat de sinceri suntem fata de noi insine, putem pretinde ca avem sau nu libertatea sau forta de a actiona in felul nostru...
    Fiecare face anumite lucruri si pentru ceilalti si cred ca e si normal, dar cred ca trebuie sa existe anumite limite, iar atunci cand simti ca treci peste libertatea de a fi tu, sa te opresti putin asupra ta.
    In final "În viaţa asta, numai pe mine contez ca partener permanent al meu însămi. Şi nu vreau să-mi fie niciodată nici ruşine şi nici scârbă de mine însămi." (Ileana Vulpescu)

    RăspundețiȘtergere
  7. pacat ca nimeni nu stie cu ce se mananca =))
    si daca stie..... nu are ce face cu ea (esperienta personala)

    RăspundețiȘtergere
  8. Influenta cel putin in cotidian este in 80% din cazuri proasta.
    Cel mai bine e sa fi liber si neinfluentabil. Influenta poate fi inlocuita cu obseravarea si sustragerea a ceea ce-ti pare bun si potrivit tie in jur.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Roxana: Foarte interesant citatul. Cred ca daca am avea mai multa incredere in noi, pentru a reusi sa ne fim niste parteneri grozavi, lucrurile ar fi mult mai simple si mai frumoase.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Bogdan Popa: Imi place ideea de a inlocui influenta; sa ne fie oferita doar daca dam semne ca am avea nevoie :D

    RăspundețiȘtergere
  11. "Poate ca daca nu am fi atât de grabiti". Asta intr-adevar e o observatie buna....d-aia cântecul lui Laid Back mi-a mers mereu la inima, pentru ca nici eu nu inteleg graba si pe cei care se grabesc:

    http://www.youtube.com/watch?v=y2HQ_uNHkxU

    "There is no time for being myself"....

    Cum ar fi daca nu ne-am lasa influentati? Pai o oarecare influenta a altora asupra noastra va exista intotdeauna....facem parte din societate si, de fapt, relatiile pe care le avem ne definesc.

    "Oare poate exista doar libertate..?". Nu. Nu cred. Ar fi prea frumos.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Dragos: Foarte draguta melodia :)

    Chiar asta imi spunea un amic aseara: ca in ultima vreme nu prea si-a mai acordat timp pentru ceea ce ii place. Din pacate, de multe ori ne implicam in graba in prea multe lucruri si nu il finalizam pe niciunul asa cum trebuie.

    Mie imi place sa cred ca poate exista libertate. Atunci ne-am acorda si timp si am pune mai mult accent pe pasiunile noastre...

    RăspundețiȘtergere
  13. @ Alex, pai nu :-) , intrebarea era daca poate exista DOAR libertate, nu daca exista libertate. Desi....libertatea ingradita ce fel de libertate o mai fi?

    Da, ar fi fain sa putem pune accent mai apasat pe pasiunile noastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dragos: Ai dreptatate :) Se pune problema acestui DOAR....Hmmm..libertatea ingradita este ca si cand esti prizonier de buna voie :D Ceva de genul: "as vrea mai mult, dar merge si asa " :D

    RăspundețiȘtergere