2 mai 2010

Intuiesc şi decid...

Când poate deveni intuiţia factor de decizie? De exemplu: există o situaţie roz, ceva de genul “prea frumos ca să fie adevarat”. Iniţial, tendinţa mea este de a cerceta această situaţie şi fară să încerc să caut motive pentru care să nu cred, ceva imi spune să nu o fac. Să nu cred, să încetez să mai fac parte din acea situaţie şi pur si simplu să spun pas. Apoi intervin alţi 2 factori: au mai existat situaţii similare, cand nu m-am bazat pe intuiţie, dar mai apoi s-a dovedit că dacă m-aş fi bazat ar fi fost mai bine. Cel de-al doilea factor: aş putea să fac şi de data aceasta abstracţie şi să continui lucrurile ca şi când nu exista acel sentiment. Dar, în acest caz, rămâne o barieră data de acel sentiment, care poate ar influenţa cursul lucrurilor. Hmmm…Deci, poate deveni intuiţia un factor de decizie? Poate deveni ea acel prieten apropiat care să ne sfatuiască atunci când suntem nehotaraţi într-o situaţie care ni se pare suspectă?

4 comentarii:

  1. hmmm....intuitia.... pe mine ma cam ajuta !! ....;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Deunazi vroiam sa scriu despre spontaneitate pe blogul meu, insa m-am razgandit,si tot rasfoind bloguri, am gasit ceva ce ti-ar putea da un raspuns. Personana respectiva spunea asa: "Intuitia e o actiune spontanta a sufletului, la fel cum instinctul e o actiune spontanta a corpului, intre cele doua insa trebuie sa stea mereu mintea, iar ea niciodata nu ar trebui sa actioneze spontan, pentru ca mintea inseamna cunoastere, iar aceasta nu poate fi spontana." Deci mai degraba cunoasterea poate fi acel prieten de nadejde intr-o situatie suspecta in care suntem nehotarati, si tot ea as completa eu, ar trebui sa ne asigure echilibrul necesar pentru rezolvarea situatiei necunoscute.

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna,
    Am un site nou cica :-p crezi ca-mi poti face loc in blogroll-ul tau? :d Eu te-am adaugat la mine.
    Ms. :*
    Nume : Totul despre PC
    Link: http://pc-faravirusi.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  4. @Black Angel: Sper sa ma ajute si pe mine in acest caz :)

    @Razvante: Foate interesanta definitia :) Da, s-ar putea sa ai dreptate si cunoasterea sa fie solutia. Depinde de caz, pentru ca uneori intuitia ne spune sa stam departe de o persoana, un loc, un lucru :D

    @Costin: :) Foarte interesant si util noul site. Mersi pentru adaugare si te-am adaugat in sectiunea de Link Exchange :)

    RăspundețiȘtergere