30 iun. 2010

Negaţii

Nu vreau să te cunosc…Pentru mine cunoaşterea înseamnă ceea ce vreau eu sa văd şi să percep, nu ceea ce vrei tu să-mi arăţi. Îmi place să mă gândesc la tine ca la o persoană care ascunde multe adevăruri frumoase şi, din când în când, îmi place să cred exact ce vreau eu despre tine. De fiecare dată, este fantezia mea şi pentru a o duce pană la capăt am nevoie de acest lucru: să cred că nu-ţi lipseşte nimic din ceea ce caut în acel moment. Nu mă contrazice, nu încerca să-mi arăţi mai mult, nu încerca să clădesti o lume în care m-aş simti captivă. Nu-mi spune cuvinte în care nu vreau să cred, sau cuvinte al căror sens îl pot contrazice atat de uşor. Orice ar fi, nu-mi place să mă cert cu tine, îmi place să mă cert cu mine. Singurele cuvinte pe care le iau ca punct de reper sunt: “iubirea înseamnă înţelegere”. Dacă acesta este sensul iubirii pentru tine, eşti capabil să înţelegi negaţia mea?

Când suntem capabili să facem diferenţa dintre a iubi a persoană pentru ceea ce este şi a iubi o persoană pentru ceea ce ne dorim noi să fie? Cât de mult suntem dispuşi să negăm unele adevăruri care poate ar schimba total cursul unei relaţii, dar mai ales sentimentele pe care mizam până în acel moment?

17 comentarii:

  1. Este destul de greu sa faci aceste diferente. Stii cum e, stai in casa 20 de ani cu o persoana si tot nu ajungi sa o cunosti.

    RăspundețiȘtergere
  2. @NightOn: Da, asa se intampla :D. Cred ca important sa fim sinceri unii cu alti, asta poate duce la o cunoastere cat mai exacta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Offfffffff!, Alexandra...daca articolul asta ar fi venit acum doua luni si jumatate, ce bine ar fi fost pentru mine...sau acum o jumatate de an...sau acum un an...sau...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dragos: :D Daca ieri scriam de amintiri din viitor, acum spun de momente din trecut...si ajunge un gand la unul din momentele de care spui.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ceva de genul, give me the words that say nothing at all :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Alexandra, am observat ca ai niste subiecte...speciale pentru articole. Trebuie sa spun ca sunt intr-o ipostaza foarte delicata când o fata mult mai tânara dovedeste o maturitate de invidiat in gândire. De exemplu: "Când suntem capabili să facem diferenţa dintre a iubi a persoană pentru ceea ce este şi a iubi o persoană pentru ceea ce ne dorim noi să fie?". Eu n-am reusit pâna acum sa-mi pun o intrebare la nivelul asta...când ma lua valul, mereu aveam convingerea ca femeia perfecta pe care o vedeam chiar exista in realitate. Esti cumva psiholog?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dragos: :D Recunosc ca ma atrage psihologia, dar nu sunt psiholog. Subiectele: imi place sa ma inspir din ceea ce mi se intampla sau din intamplari / discutii pe care le am cu cei apropiati. Mereu mai ramane un gand, sau inca ceva de rumegat la o situatie trecuta sau la o situatie de acum.

    Si mie mi s-a intamplat sa ma ia valul. In acele momente ratiunea isi ia vacanta si ramane doar trairea care ne poarta spre acea convingere. Cred ca ce se intampla mai departe este important si trebuie sa incercam sa ne ferim de a tranforma acea persoana in ceea ce ne dorim.

    Cat despre gandire si maturitate - cred ca poarta amprenta unei persoane pe care am admirat-o foarte mult si care m-a influentat destul de mult.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel ce nu simte vantul :D30 iunie 2010 la 16:07

    Toata lumea este supusa tentatiei de a ridica pe un pedestal persoana iubita si acesta se construieste in timp f scurt la inceputul relatiei si in timp e consolideaza doar.... mai ales atunci cand (de cele mai multe ori) fata este si dragutza si aspectul fizic este completat si de o personalitate bine conturata, si in timp iti dai seama ca u ramai cu piedestalu si ea se da jos si pleaca....Parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  9. @Cel ce nu simte vantul: Interesant :) Cred ca cel mai potrivit ar fi ca atunci cand am constientizat prezenta acelui piedestal, sa incercam sa ajungem cumva la acelasi nivel. Nu stiu, poate ca asta nu va duce la ruperea relatiei :D

    RăspundețiȘtergere
  10. obsinuim sa dam viata unor iluzii iar altii se chinuie sa le imprastie cu mana, de asta nu pot fii amandoi pe aceeasi unda... si relatia se consuma repede

    RăspundețiȘtergere
  11. @Zvonul: Nu stiu, mie imi place sa cred ca o relatie poate rezista si putem evita iluziile, daca ne stabilim niste puncte de reper inca de la inceput. Stiu, in teorie pare foarte simplu, in practica de cele mai multe ori acel sentiment de la inceput este mult prea frumos si uitam de aceste puncte. :D

    RăspundețiȘtergere
  12. Dragos FRD spunea...

    Offfffffff!, Alexandra...daca articolul asta ar fi venit acum doua luni si jumatate, ce bine ar fi fost pentru mine...sau acum o jumatate de an...sau acum un an...sau...
    ______________________________________
    :))))) Dragos, un etern indragostit. :P

    Alexandra
    Draga mea, nu degeaba se spune ca dragostea e oarba. Iar cand ne desteptam, e mult prea tarziu.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Summer: Cat de adevarata afirmatia ta :) . Poate data viitoare vedem macar o particica din ce nu am vazut prima data ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Alexandra, in acest caz sa-i transmiti toate urarile mele de bine acelei persoane care te-a influentat atât de mult (sper sa nu fie o persoana angajata politic!).

    Si...felicitari pentru modul in care stii sa pui in opera intâmplarile pe care le observi.

    Stiu ca trebuie sa incercam sa ne ferim, dar asta e un sfat foarte interesant atunci când esti in afara problemei cu pricina. Când esti implicat...cine crezi ca mai asculta glasul ratiunii?? Hopaaa...mi-ai dat o idee de articol :-)

    Oricum ar fi, iti multumesc mult de tot pentru articolele tale echilibrate. Personal, imi fac un mare bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Dragos: Iti multumesc mult pentru felicitari si pentru apreciere :) Inseamna mult sa aud ca articolele mele, te pot ajuta intr-un fel :)

    Intr-adevar, din afara problemei respective, pare foarte simplu. Cand suntem implicati cu greu redevenim rationali pentru a gasi puterea de a iesi din acea situatie. Asa cum mai vorbeam, abia atunci cand incepe sa ne traga cineva de maneca, incepem sa constientizam problema. Chiar si atunci, luam masuri mult, mult prea tarziu.

    Abia astept sa vad cum o sa iasa articolul tau :)

    RăspundețiȘtergere
  16. o iubire adevarata... este din cap pana in picioare indiferent cum... :D

    RăspundețiȘtergere