29 iun. 2010

Amintiri din Viitor

Weekendul acesta mi-a fost recomandat un serial nou, Flash Forward. Un eveniment global produce pierderea cunoştiinţei la nivel global pentru 137 de secunde. În acest timp, fiecare om vede cum arată viitorul şi fiecare trebuie să accepte faptul că acest viitor poate să se împlinească sau nu. Persoane entuziasmate de ceea ce au văzut, care abia aşteaptă ca acel moment să vină. Persoane sceptice, al căror viitor nu arată atât de bine, dar care văd această amintire în viitor ca pe un semnal de alarmă. Pentru ei rămane speranţa că dacă ştiu viitorul, poate pot preveni acel moment mai puţin benefic pentru ei. Mi s-a părut interesantă ideea filmului şi fiecare episod mai aduce puţin suspans.

Dacă astăzi toţi am avea o amintire de peste 6 luni, ce aţi face? Aţi încerca să schimbaţi ceva? Aţi accepta ceea ce se va întâmpla, chiar dacă poate nu este ceea ce vă doriţi? V-ar plăcea să aveţi o astfel de amintire?

19 comentarii:

  1. @ Alexandra, mie personal nu mi-ar placea sa am o asemenea amintire din viitorul apropiat. A!, mi-ar placea sa vad cum arata omenirea peste 1.000 de ani, asta da, cu mare placere!, dar...viitorul apropiat...hmmmm....cred ca as refuza oferta. Poate ca mi s-ar oferi, in compensatie, un secret al trecutului.

    RăspundețiȘtergere
  2. @Dragos FRD: Hmmm..un secret al trecutului mi-ar placea si mie :) Ar fi interesant un secret cu care sa putem "pacali" viitorul (dc asta ar fi posibil) :D

    RăspundețiȘtergere
  3. as prefera sa nu stiu. daca e o "amintire" buna, oricum se intampla. daca e una rea, nu mi-ar placea sa stau tracasata 6 luni ca s-ar putea sa se intample, ca s-ar putea sa nu pot schimba etc.

    RăspundețiȘtergere
  4. este o mica ...problema! adica mai mare :))
    daca ai o amintire din viitor(6 luni) o sa ai un dubiu
    daca e ceva bun,o amintire frumoasa... de unde stii ca ceea ce sa intamplat (peste 6 luni) nu a fost ajutat de catre tine sa se intample(in acest moment in care stii ce se intampla)? de obicei oamenii incearca sa faca tot posibilul sa fie asa cum vor ei.Aceasta amintire din viitor..... poate sa intamplat pentru ca am facut ceva anume(si acum nu stiu ce...pentru ca este prezentul si inca nu s-a intamplat nimic) sau pentru ca nu am facut nimic, si au decurs toate de la sine...

    137 de secunde is prea putine ... ca sa stiu motivele

    e ca si cum .. as visa ceva din viitor, dar nu stiu din ce motiv se intamplau acele chestii visate.

    personal cred ca as vrea sa ma pot intoarce in trecut,si sa modific ceva .. pentru a schimba ceea ce este prezentul in care traiesc acum.

    sau poate mai bun ar fi o putere supranaturala cu care sa stiu ce gandesti tu acum ;)) :D sau de cate ori ma injuri ;) :-*

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel: 137 de secunde mi se pare destul de mult, inca sa vezi macar cateva indicii semnificative. Cred ca exista putin mister si este interesant sa descoperim ceea ce a dus la acea amintire din viitor :D

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-ar placea sa am... as stii daca ma arunc degeaba in fata trenului... adica daca mor din prima, sau daca dupa tb sa indur si alte boli

    RăspundețiȘtergere
  7. @Unnousens: Offf, ce ganduri sumbre ai :(

    RăspundețiȘtergere
  8. sunt ale mele, recunosc ;)

    RăspundețiȘtergere
  9. @Unnousens: Daca ar fi posibil sa avem aceasta amintire din viitor, sper ca la tine sa fie ceva optimist, frumos, plin de speranta :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu mi-as dori sa-mi aflu viitorul si nu pentru ca mi-ar fi teama ca-i stralucit sau nu. Pur si simplu n-as mai vrea, n-as mai avea aceeasi pofta de viata :|.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Madalina: Inteleg la ce te referi. Ar fi ca si cand ne-am spune: "ce sens mai are, daca deja stiu ce se va intampla" :D

    RăspundețiȘtergere
  12. ceva optimist... adica partea a doua...

    RăspundețiȘtergere
  13. La asta nu m-am uitat niciodata, insa m-am uitat la Fringe... :D Un sf bun, bun!

    RăspundețiȘtergere
  14. nu mi-ar placea amintiri d-astea din viitor! :D
    Daca sunt frumoase - strica surpriza! Daca sunt urate - cutremura si prezentul ... deci nu!!

    RăspundețiȘtergere
  15. interesant film. cred ca am sa il caut sa il vad si eu. dar atat. nu vreau sa stiu ce imi rezerva viitorul. viata mi s-ar parea ca un meci fara miza atata timp cat stiu cum se termina.

    RăspundețiȘtergere
  16. super serialul. iti da mult de gandit. bineinteles ca as cauta sa schimb daca amintirea mea din viitor n-ar fi una placuta... categoric as vrea sa am asemenea amintiri.

    RăspundețiȘtergere
  17. @Iulia: O sa-l caut si eu pe acesta sa vad despre de este vorba :)

    @Orry: Mie initial mi-a suras ideea, dar gandindu-ma si mie cred ca asa cum spui si tu, ar cutremura si prezentul si poate pentru acele 6 luni am rata multe momente frumoase.

    @Tu26dor: Da, este foarte interesant filmul, cred ca merita vazut.

    @Anca: Da, ramane si acesta un mister: daca amintirea poate fi schimbata sau nu :D

    RăspundețiȘtergere
  18. Interesant..nu stiu ce as face daca as stii ce ar urma indiferent daca e frumos sau nu..Cred ca sunt de acord cu @tu26dor la faza asta. By the way, daca vrei serial interesant uita-te la House MD. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. @Mihai: Mersi de recomandare. Chiar pe acesta il urmaresc acum, am ajuns la sezonul 3 :) Intr-adevar foarte interesant, de multe ori imi propun sa vad doar un episod, dar ajung la 3-4 :D

    RăspundețiȘtergere