8 apr. 2010

Algoritmul prieteniei

Fie X si Y două puncte într-un spaţiu nedefinit. La un moment t1, punctele se intersectează şi descoperă că se simt bine împreună, că au multe lucruri în comun. Încep să petreacă din ce în ce mai mult timp împreună, totul este frumos, există acea nerabdare de a se vedea, de a sta de vorbă cu orele, etc. La un moment t2, punctul X devine agresiv pentru că nu întelege că Y mai are şi alte ocupaţii, prieteni cu care trebuie să se mai vadă. Asa că devine insistent, găseste motive aparent banale pentru care anumite lucruri nu-i mai convin şi lucrurile încep să dea cu virgulă.

Y incearcă să înţeleagă, să arate ca nimic nu s-a schimbat şi mai ales să-l facă pe X să-şi dea seama că relaţiile de prietenie nu sunt exclusive. Nu e ca şi cum legi o prietenie şi hop-ţop te trezesti sugrumat de aceasta prietenie, fara să mai ai posibilitatea să respiri de unul singur. Apoi urmează replicile de genul: “dar ai uitat de mine”, “nu ne-am mai văzut de Z zile”, “n-ai mai dat niciun semn de viaţă”. Uite aşa, numarul de zecimale de după virgulă începe să tindă spre infinit. Pană la urmă prietenia nu presupune reciprocitate şi mai ales întelegere? Adica, dacă pur şi simplu ai o perioadă mai aglomerată, de ce atâtea întrebări sau reproşuri? Şi mai ales lipsa de încredere? De ce prietenia respectivă tinde să devină o ecuaţie aproape imposibil de rezolvat, tocmai în încercarea de a evita astfel de discuţii?

Apoi intervine o a 3 variabilă: timpul. E o variabilă ajutătoare, care încearcă să găsească soluţia corectă a ecuaţiei. Întăreste legătura stabilită între cele două puncte, dar mai ales le face să înţeleagă că dacă 2 persoane se plac din varii motive, nu este nevoie de demonstraţii permanente.

11 comentarii:

  1. :) da.. e adevarat! pacat ca ne dam seama de asta prea tarziu..

    RăspundețiȘtergere
  2. ...nu stiu de ce dar nu mi-a placut niciodata algebra!!si ecuatiile!! :D :D :D :-?

    RăspundețiȘtergere
  3. uau ce complicat. pai s-o luam asa
    X+Y=LOVE (t1)
    X-Y=0 (t2)
    => X= LOVE/2
    deci X are doar juma de dragoste pe acre tre sa o intregeasca Y.acum ,asa cum ai spus timpul e foarte important.dar cred ca depinde de fiecare om in parte sa incerce sa gasesca si sa intregeasca el acea drgoste ce lipseste. nu e ca si cum X=LOVE adica sa nu aibe nevoie de celalat,dar cred ca ar ajuta foarte mult ca amandoi X si Y cand se gasesc la aibe LOVE ca sa dea si ei LOVE mai departe!!!
    complicat frate!!! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. @Amy: Hehehe :) Complicat, dar iata ca aveam intreaga demonstratie :) Da, asa e :P Cred ca este important ca X sa fie constient ca Y ii va fi alaturi cand are nevoie :P :) Adaugam putina daruire si lucrurile devin mai frumoase :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel: Pai aici nu e chiar algebra, ci variabilele sunt asa mai personale: reciprocitate, intelegere, timp :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Black Angel: CA CAm asa ceva :)...trebuie sa mai si dai ca sa ai ;)

    RăspundețiȘtergere
  7. in fiecare zi din viata avem o ecuatie de rezolvat. ecuatia cu x si y e cea mai complicata pentru ca mereu apar multe alte variabile. cel mai simplu e sa transformi spatiul nedefinit intr-un cerc comun. atunci fiecare extensie in vederea evadarii in afara spatiului definit va reveni ca un feddback de unde a plecat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cand SPUI ca iubesti, nu exista nu am timp, nu pot, am uitat nu se poate.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Costin: Cred ca multi dintre noi trebuie sa intelegem acest lucru :)

    RăspundețiȘtergere