8 sept. 2010

Poate..

Poate că uneori este mai bine să nu ştim ce pierdem…Fără gânduri, întrebări sau regrete. Doar zâmbet pentru un moment frumos ce a existat şi care pentru un timp ne-a făcut să fim mai visători, mai încrezători.

Poate că uneori fantezia se regăseşte în realitate printr-un moment ce necesită să fie unic…Fără alte curiozităti, făra încercarea de a retrăi senzatia. Poate că uneori e mai mult decât necesar să ştim să ne oprim la timp…Până la urmă, oricât de puternică este tentatia de a ne complica plăcut …tot lucrurile simple ramân cele mai frumoase.

11 comentarii:

  1. "tot lucrurile simple ramân cele mai frumoase. "
    :) da

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum depinde cat de simple sunt... Nu de alta, dar unii sunt de parere ca lucrurile simple ar putea plictisi...
    Eu, una, sunt de acord cu ce spui tu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da...nestiind ce pierdem, evident ca nu avem ce regreta. Si regretam invers proportional cu distanta dintre noi si ... fantezie. Daca e la ani lumina distanta, ochii n-au de ce sa fie plânsi. Dar daca e in imediata ta apropiere, când mai ai atât de putin sa o transformi in realitate...nu ai cum sa opresti lacrimile.

    Poate ai dreptate si poate e bine sa nu ne complicam. La urma urmei, o viata intreaga se poate trai intr-o secunda...

    RăspundețiȘtergere
  4. @Iulia: Da, din pacate si eu stiu multe persoane care evita lucrurile simple...:D Mie nu mi se par plictisitoate, din contra :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Dragos: Da...cred ca atunci cand fantezia e in apropiere si pare atat de posibila, cu greu ii rezistam...Desi, cred ca uneori cred ca ar fi mai frumos daca am reusi sa-i pastram misterul :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Alexandra, eu sunt chimist si, in aceasta calitate, am invatat ca un mister trebuie elucidat, nu pastrat. Si stii care e partea cea mai frumoasa? Ca, dupa ce elucidezi un mister, vor aparea alte mistere, si mai greu de elucidat.

    Lucrurile simple sunt convenabile. Poate si frumoase. Dar si mai frumos este sa dezlegi un mister, sa te legi la cap fara sa te doara si dupa aia sa te intrebi unde ti-o fi fost mintea când te-ai apucat de asa ceva :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Dragos: Da, da :) Cunosc senzatia: palmele acelea invizibile si inevitabila intrebare: "ce-o fi fost in capul meu"? :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Dar din pacate ne place sa traim si o drama. Si daca ne e bine o inventam numai ca sa fie. Si nu e bine.
    Daca nu ne-am complica ar fi bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. @CarmenPunkGirl: Sunt de acord cu tine, cred ca ar fi cel mai bine daca am reusi sa nu ne complicam :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi este greu sa cred ca la stadiul actual in care ne aflam, indiferent ca e vorba de om ca si personlitate, dar si de societatea in care acesta isi desfasoara activitatile, se poate vorbi de lucruri simple. Si mai e o vorba, nimic nu e atat de simplu cum pare. Suntem complecsi, desi suntem complicati. Suntem niste perfectionisti, vrem intotdeauna mai mult, vrem sa ne fie mai bine. Suntem niste visatori, niste idealisti, a simplifica lucrurile nu se afla pe lista noastra de prioritati.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Nice: Lucian Blaga spunea: "Daca vrei sa ajungi la fericire, atunci pune-ti orice ca tinta, numai un singur nu: fericirea"...

    Asa facem si noi...un scop din toate lucrurile, vanam lucruri aproape imposibile uneori, suntem intr-o continua cautare..Eu cred ca lucrurile pot fi simple, trebuie doar sa le acordam atentia si putem descoperi atat de mult in ele...

    RăspundețiȘtergere