6 sept. 2010

Dragoste sau prietenie...?

Suspans şi nerăbdare, acestea par să fie stările care vor caracteriza această săptămână…Un nou joc care pare să se bucure de toţi factorii necesari unei reuşite…

Care sa fie miza jocului ? Dragostea sau prietenia? Poate exista dragoste fără prietenie sau prietenie fără dragoste? Cât de dependente sunt? Care asigură succesul celeilalte? Care contează mai mult? Si mai ales...care influenţează jocul cel mai mult?

20 de comentarii:

  1. jocuri, jocuri si iar jocuri...
    si mie mi-a venit in minte un joc f interesant.... R.R. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ruleta Rusa >:) , un joc facut special pentru mine, creeaza niste emotii... extraordinare! dupa o experienta ca asta, pot sa zic ca le-am facut pe toate :)) drept sa zic... nu am nevoie de altceva :)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Black Angel: Ma bucur ca ai gasit jocul potrivit :)

    RăspundețiȘtergere
  4. uitasem sa raspund in legatura cu postul :))
    "Un nou joc care pare să se bucure de toţi factorii necesari unei reuşite…"
    depinde ce te astepti , si in ce sens e aceasta "teusita"
    "Care sa fie miza jocului ? Dragostea sau prietenia? Poate exista dragoste fără prietenie sau prietenie fără dragoste?"
    eu te intreb..... ce este dragostea?
    ori e dragoste ori prietenie; si depinde cum vezi dragostea pentru prietenii tai!
    ori iti e prieten.... ori esti indragostita de el, si nu mai e doar prieten.
    ... oricum, astea sunt intrebari fara un raspuns. Cum o dai, tot nu intelegi nimic, si nu o sa te lamuresti niciodata.Deci e inutil sa iti pui asemenea intrebari
    raspunsul e la tine si depinde doar de tine daca e asa sau invers.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Black Angel: "Ori e dragoste ori prietenie"..Hmmm...dar nu pot fi amandoua? Poate doar iti place o peroana si ramane misteru: oare ma voi indragosti sau imi va placea doar ca prieten?

    RăspundețiȘtergere
  6. nu pot fi amandoua in acelasi timp. atunci cand e dragoste nu mai poate fi prietenie. atunci cand te intrebi "oare ma voi indragosti " e mult mai probabil ca aceasta intrebare e din inconstient si deja simti ceva pentru el. deci nu sunt sanse sa iti fie doar prieten :)) Mai ales cand deja iubesti pe altcineva, si iti vine intrebarea asta din senin..... e clar ca ai dubii in raportul prezent.
    e un fel de .... speranta, deja esti dispusa la mai mult decat "prietenie"; si in plus uiti ca e inutil sa te indragostesti doar tu de el.... si nu si invers ( esperienta personala ;) )
    in fiecare saptamana poate fi un nou el..... si sa iti pui mereu intrebarea asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. De obicei iti dai seama din prima clipa daca te poti indragosti de o persoana sau nu. Remarci un potential acolo, cat de mic. Rare sunt cazurile cand desi intial persoana nu ti-a trezit nici cel mai mic fior,se intampla ca intr-un final apoteotic sa te trezesti indragostita pana peste urechi de ea. Si probabil ca acestea din urma sunt cele mai durabile relatii.
    Pe bloguri lumea vorbeste doar de dragoste, de sentimente adevarate si pure, oare cum or sta lucrurile in lumea reala? Oare toate cuplurile sunt unite de acest sentiment?Intr-o lume a ideilor, asa cum e blogosfera, totul e ca in basme. Problema e ca noi, cei care o populam, nu suntem personaje de poveste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Pot fi amandoua...Cred ca aceea e relatia ideala, in care le ai pe ambele. Nu? Intr-un prieten ai incredere suficienta incat sa poti sa fii sincera si deschisa, asadar comunicarea e asigurata, iar daca mai exista si atractie, scopuri comune...dragostea :) nu poate fi decat un joc frumos. Adevarul e ca nu as vrea sa ma indragostesc de un prieten, dar daca si dragostea si prietenia apar cam in acelasi moment...repet, poate fi un joc frumos...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Nice: Cred ca realitatea este mai dificila, dar mai incitanta :)

    Ai dreptate, fiorul trebuie sa existe pentru a fi posibil ceva :D

    RăspundețiȘtergere
  10. @Roxana: Da, acesta ar fi cel mai frumos scenariu: sa existe ambele :) Cred ca in cele mai reusite relatii se regasesc amandoua si se formeaza o conexiune ce nu are nevoie sa mai fie descrisa prin cuvinte :)

    RăspundețiȘtergere
  11. "Intr-o zi prietenia se intalneste cu dragostea;fiecare se prezinta,apoi dragostea intreaba prietenia: daca eu exist tu ce rost mai ai?Prietenia raspunde:eu las un zambet acolo unde tu ai lasat o lacrima."
    Cred ca cel mai mult conteza prietenia si ea influenteaza cel mau mult jocul.Dragostea se naste din prietenie.La inceput e prietenia si apoi dragostea si uneori dupa dragoste este iar prietenie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Se spune ca trebuie sa ai mare grija la dozaj...Una fara alta, in oricare forma, nu cred ca poate exista. Bine ar fi insa sa le punem impreuna cu masura, pentru ca prea multa dragoste ar putea da in obsesie si gelozie, iar prea multa prietenie (si, deci, intelegere) s-ar putea sa ne faca mai detasati decât ar trebui.

    Incurcatura cea mai mare ar aparea in momentul in care te indragostesti de persoana care iti e destinata sa-ti fie doar prieten. Mi se pare ca a fost si o piesa de teatru pe tema asta, Cyrano sau asa ceva

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dream: Foarte frumos citatul :) Altfel spus, cele doua se completeaza :D

    RăspundețiȘtergere
  14. @Dragos: Asta da incurcatura :D Desi, cred ca la un moment dat lucrurile devin destul de ciudate, pentru ca persoana care se indragosteste de un prieten, are din ce in ce mai multe asteptari...si de aici si dezamagirea :D

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Alexandra, eu mereu sunt pus in incurcatura de problema cu asteptarile. In principiu o relatie nu poate ramâne decât la stadiul de prietenie din cauza unor cutume sociale, a unor bariere biologice sau a faptului ca nu se formeaza acea legatura chimica necesara pentru a te indragosti. Bineinteles ca, in asemenea cazuri, asteptarile nu-si prea au rostul. Ar insemna o revolta prea mare impotriva intregului Univers....

    Am avut o prietena de familie. Frumusica, inteligenta, spirituala, disponibila. Toate premisele ca prietenia sa se transforme in altceva. Dar a existat o bariera suficient de apasata incât sa nu o trecem nici unul din noi. La un moment dat discutam despre sex si i-am marturisit ca e suficient de draguta incât sa ma intreb cum o fi la pat. A râs zglobiu si...am ramas in continuare buni prieteni. A fost o prietenie destul de reusita, intrucât discutam despre orice.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Dragos: Interesanta patania cu prietena :) Cred ca uneori, in functie de starea noastra, e mai important sa putem avea incredere si sa discutam orice, decat atractia fizica...care in timp se mai diminueaza :D

    RăspundețiȘtergere
  17. @ Alexandra, asa e, in timp ramân prietenia si dragostea spirituala, sa zicem. Au o perioada de garantie mai mare.

    RăspundețiȘtergere
  18. Cum ar fi ca toate prieteniile s-ajungă topire de dragoste?... nnefuncțional !
    Că doar nu te referi la acea metamorfoză fericită a prieteniei, zic.
    ȘȘi ca să-ncheei, nu-mi pot imagina dragoste neprietenoassă. Reciproca e însă valabilă. :)

    RăspundețiȘtergere
  19. @Anonim: Dragoste neprietenoasa :) Intr-adevar, rare sunt cazurile in care dragostea nu implica si prietenie. Aproape imposibile :D

    RăspundețiȘtergere