2 sept. 2010

Culoarea fericirii..

Umbre albe şi umbre negre, umbre ce se întrec, umbre ce se întrepătrund , umbre numite de noi fericire şi nefericire. Ce îmi defineşte fericirea şi ce îmi defineşte nefericirea? De ce nu aş face din ele un pastel pentru zile colorate în care uit să-mi mai raportez stările la fericire sau la nefericire? De ce să pierdem zâmbetul şi să nu simplificăm lucrurile cât mai mult posibil?

Ne trecem viata în fericire şi în nefericire, chiar şi atunci când nu ne mai dăm seama. Alteori devenim prizionerii unei umbre şi din pacate de cele mai multe ori este umbra neagră. De ce atâtea griji, de ce atâtea frământări? Poate că nu există nici o nefericire absolută şi nici o fericire absolută şi chiar dacă de cele mai multe ori le trăim pe amandouă, de ce sa nu încercăm să capturăm cât mai mult din fericire? De ce, de multe ori, în loc sa ne îndreptăm spre fericire, ne plângem de nefericire şi uităm să mai ieşim din această stare? Poate ca e nevoie doar de un moment de luciditate pentru a depăşi această umbra neagră…

Ce înseamnă pentru voi fericirea şi ce culoare aţi vrea să îmbrace?

15 comentarii:

  1. Iar de multe ori acel moment de luciditate vine prea tarziu si ne trezim intr-un alt cerc vicios in care vedem doar "umbrele negre".
    Sunt fericita cand am stabilitate, armonie, cand sunt buna, cand ii fac pe ceilalti sa se simta speciali, cand mi-e teama sa pierd pe cineva, cand sunt stimulata sa devin mai buna si mai energica, cand insemn ceva, cand cineva zambeste sincer...
    Tabloul fericirii este plin de culori calde, in special bleu. Mai apare cate o pata rosie, cate una neagra sau gri. Toate alcatuiesc starea de fericire...cu umbre albe si negre deopotriva.

    RăspundețiȘtergere
  2. Roxana: Foarte frumoasa paleta de culori pe care o asociezi fericirii :)

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce preferam nefericirea si framantarile? Pentru ca asa suntem construiti, pentru ca altfel nu stim sa fim. Pentru mine fericirea echivaleaza cu linistea mentala, si stiu unde ma asteapta: pe o insula exotica, la umbra unul palmier, pe malul oceanului, in nisipul alb, coraligen. Poate parea superficial, dar stiu sigur ca doar acest peisaj ma calmeaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. Fericirea...pentru mine fericirea e ceva divin.Eu sunt fericita cand pot face pe cineva sa zambeasca,cat pot ajuta pe cineva care are nevoie de ajutor,cand sunt iubita si iubesc,cand privesc cerul plin de stele,cand visez cu ochii deschisi...
    Fericirea...culoarea cerului senin...

    RăspundețiȘtergere
  5. @Nice: Chiar daca asa suntem construiti, cred ca am putea sa gasim o metoda pentru a inclina balanta mai mult spre fericire. Cred ca daca vrem asta, putem reusi :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dream: Culoarea cerului senin :) Frumos, mi se pare atat de relaxant sa stai pe iarba si sa privesti cerul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. La mine se intrec umbrele albe cu cele rosii :-)

    "De ce atâtea griji, de ce atâtea frământări?" Ce-ti mai place tie sa pui intrebari existentiale cu impresia ca e joaca...

    Cineva, odata, mi-a spus o chestie foarte interesanta. Chiar daca, atunci când te duci la doctor, acesta iti spune ca ai o problema cu colesterolul sa zicem, tu trebuie sa te bucuri pentru faptul ca nu ai nimic in rest si asta este in sine o veste buna.

    Da, ai dreptate, asa suntem construiti, asa suntem educati, sa vedem numai partea intunecata a schemei.

    Fericirea, ca si iubirea, eu personal nu sunt in stare sa le definesc. Am vazut ca altii pot...E o senzatie...de bine. Si asta inseamna neaparat culoarea alba. Cu putin rosu :-)


    http://www.youtube.com/watch?v=zeWVzT4s2Kw

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dragos: Multumesc pentru melodie. Inspirata alegerea, a fost intampinata cu un zambet :)

    "Tu trebuie sa te bucuri pentru faptul ca nu ai nimic in rest si asta este in sine o veste buna.". Exact, de ce sa ne intristam , de ce sa nu privim intotdeauna lucrurile pozitiv, oricat de sumbre par in momentul in care le aflam / constientizam?

    Rosu si alb :) Intersanta combinatia. Sper ca umbrele de rosu sa fie cat mai predominante si sa-ti aduca ceea ce iti doresti :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Alexandra, multumesc! :-)

    Michael Douglas a fost diagnosticat de curând cu cancer la gât. Moderatorul emisiunii la care a fost invitat i-a zis: dar aratati foarte bine si aveti o voce minunata. La care Michael a raspuns: pai normal, ma aflu pe scena!

    Incredibil cât optimism poate incapea in omul asta.

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dragos: Probabil ca in asfel de situatii nefericite ajungem sa fim cei mai fericiti si sa pretuim mai mult lucrurile care conteaza pentru noi :)

    RăspundețiȘtergere
  11. Fericirea nu este o stare definitivă, ci e mereu curgătoare, mereu schimbătoare. Cine nu cunoaşte suferinţa nu cunoaşte nici fericirea. Ea îşi ia adesea elan, tocmai dintr-un pas greşit, şchiopatat. Toată viaţa trebuie să căutăm forma aceea de plinătate interioară pe care o considerăm fericire. S-o alcătuim din bucăţi, dacă n-o putem croi dintr-o dată!

    RăspundețiȘtergere
  12. @Bogdan: Cat de frumos :) Intotdeauna va fi cea mai deosebita culoare :D

    RăspundețiȘtergere