27 sept. 2010

Amprente

Credem că ne cunoaştem, dar chiar şi noi suntem surprinşi de efectul pe care unele persone îl au asupra nostră. Poate că uneori reuşim lucruri de care nu ne credeam capabili doar datorită lor.

Poate că în moduri specifice,fiecare persoană pe care o cunoaştem îşi lasă amprenta asupra noastră. Amprente amuzante, amprente zâmbitoare, amprente mature, amprente pline de mister, de dileme, amprente ajutătoare, amprente care vin la momentul potrivit. Toate sunt amprente care ne influenţează personalitate şi ne determină să ne definim tot mai mult.

Care este cel mai frumos lucru pe care l-aţi învăţat de la o persoană dragă vouă? Care este amprenta pe care o simţiţi cel mai puternic?

21 de comentarii:

  1. Alexandra, mereu exista cate o persoana care sa isi puna amprenta atat de puternic ca nu stii ce naiba te-a pocnit peste ceafa. Dupa lovitura aia esti pur si simplu alta-altul. :)
    Oricat ai incerca sa revii la starea initiala, cumva lovitura aia te-a modelat in asa hal ca nu te mai recunosti in oglinda.
    Si nu e musai un lucru rau... Dar, ce se intampla atunci cand mana ce a provocat lovitura si a creat (sa nu-i zic deformarea...) reformarea se retrage? Ce facem cu golul raman? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Iulia: Dificila intrebare :) Cred ca prima tentatie e sa substituim acea lovitura pentru a regasi intocmai acea senzatie. Apoi ne dam seama ca nu merge si cred ca incercam sa ne agatam de fiecare farama care ramane din acea amprenta. Totusi, cred ca atunci cand e vorba de o amprenta foarte puternica, golul se resimte abia dupa mult, mult timp si pana atunci ne insusim macar o particica din modelare.

    RăspundețiȘtergere
  3. ramas am vrut sa zic acolo, dar ai inteles tu.

    Cat despre ce ai zis tu... Da, pentru ca in prima instanta esti supus socului care atenueaza orice fel durere.

    RăspundețiȘtergere
  4. 1% toleranţă îl am pe bază de amprentă; şi, să ne înţelegem, 1% e tot ce am la capitolul ăsta:))

    RăspundețiȘtergere
  5. spre deosebire de voi, la mine ramane doar un tip de amprenta(si nu mai e nevoie sa ti-l spun) , celelalte amprente nu se plipesc de mine.... sau poate ca toti folosesc manusi ... :)))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Camelia: :)) Cred ca mai bine mai putina :)

    RăspundețiȘtergere
  7. @Black Angel: :)) E bine atunci :) Desi unele amprente pot fi foarte frumoase :D

    RăspundețiȘtergere
  8. mai bine mai puţină, clar; doar că înainte era la 0 :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Cum ar fi:???? ( vre-un exemplu ceva..!?)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Black Angel: Pai..cineva te poate invata sa crezi in ceva, sa ai mai multa rabdare, te poate face sa zambesti, etc :P Un exemplu bun, ne-a dat si Camelia ;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Persoana draga mie si-a lasat multe amprente asupra mea.De la EL am invatat sa fiu mai sigura si sa cred mai mult in mine,sa fiu mai optimista si sa vad partea frumoasa a lucrurilor indiferent cat de urate sunt acestea:)

    RăspundețiȘtergere
  12. M-a invatat lectia iertarii. Pacat ca tocmai el a uitat s-o aplice. Ma rog, in cazul lui era doar o aparenta...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Dream: Foarte frumos :) Cred ca este o persoana deosebita :)

    RăspundețiȘtergere
  14. @Nice: Cred ca este o lectie foarte importanta si chiar daca el nu a fost un exemplu potrivit, sper sa stii sa pretuiesti in continuare ceea ce te-a invatat :)

    RăspundețiȘtergere
  15. A fost si este o persoana deosebita,pacat ca nu m-a invatat si cum sa trec peste singuratatea lasata in urma lui:( :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Dream: Ufff:( Imi pare rau sa aud acest lucru >:D<

    RăspundețiȘtergere
  17. In viata ne lovim mereu de cate un obstacol,trebuie sa invatam sa fim tari si sa ridicam mareu capul,sa privim inainte si sa zambim indiferent cat de greu ne este :) :* >:-D<

    RăspundețiȘtergere
  18. Ca de obicei, buna intrebare....eu sunt de principiul ca poti invata de la toti si de la toate, indiferent daca e vorba de persoane mai dragi sau mai putin dragi. Doua lectii mai deosebite pot spune ca am invatat: prima ar fi ca nu exista doar alb si negru. Iar a doua - ca o cetate cade mai intâi din interior.

    RăspundețiȘtergere
  19. @Dragos: Interesante lucrurile pe care le-ai invatat :). Cred ca ai dreptate si atat timp cat suntem deschisi putem invata de la toate persoanele cu care interactionam sau pe care le observam, admiram.

    RăspundețiȘtergere
  20. da :)) chestiiile alea le am din nastere, nu le-am invatzat.
    Pacat ca toleranta ca orice altceva are o limita.Ca si rabdarea,pe care ...o am si pentru altii. Ce faci cand iti dai seama ca astepti degeaba? nu mai e utila rabdarea.
    Cat despre zambete.....

    RăspundețiȘtergere
  21. @Black Angel: Hmmm...depinde de la caz la caz . Probabil ca va exista candva si o persoana care sa-si lase o amprenta puternica :D

    RăspundețiȘtergere