27 iun. 2010

Suflete Tari vs Suflete Impresionabile

Suflete tari, în a căror fortareaţă cuvintele nu pot pătrunde, suflete ale caror decizii sunt de neclintit, suflete tăioase care par să nu cunoască gingăşia. Sunt suflete care de cele mai multe ori par imposibil de mulţumit, suflete ce nu îşi permit să viseze, să rişte pentru un moment de pasiune. Totuşi, sunt suflete frumoase, ce ştiu să se impună într-un mod sincer. Caut să cunosc aceste suflete şi uneori să fiu un astfel de suflet…

Suflete impresionabile, care sunt întotdeauna pregătite să se lase influenţate de indivizi cu caracter dezinvolt. Suflete ce sunt fermecate de naturaleţea obtuză a celui care nu are remuşcări şi trece prin viată cu o graţie nepăsătoare. Astfel de suflete ar schimba într-o clipă continua lor nehotărare cu inocenţa vinovata a celui care nu ştie sau nu vrea să ştie de nimic pentru că, în opinia lui, tot ceea ce contează este satisfacerea propriilor nevoi.

Oare astăzi ce fel de suflet sunt? Poate unul visător, vulnerabil…si uşor impresionabil. Ce influenţează trecerea de la un sufet impresionabil la un suflet tare? Sau poate este indicat un echilibru între aceste tipuri de suflete?

8 comentarii:

  1. Eu nu doresc echilibru... eu doresc sa fiu un suflet impresionabil.. :D

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider ca in orice aspect al vietii noastre echilibrul este cel mai indicat. Cu toate astea, cand vine vorba de catelusi pufosi si albi si de oameni bolnavi, eu devin instantaneu cea mai impresionabila fiinta de pe Pamant.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Unnousens: Ce te face sa-ti doresti acest lucru?

    @Nice: :) Si pe mine ma impresioneaza ambele. Cred ca avem nevoie de un echilibru intre puncte sensibile si puncte tari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poi un suflet tare este "incadrat" eu urasc asta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Suflete înţelepte.
    Care înţeleg firava legătură între carpe diem şi marea posibilitate de a-ţi pierde sufletul.
    adică excepţiile..alea necultivate:))

    RăspundețiȘtergere
  6. @Joker: Este atat de firava aceasta legatura, incat de multe ori a doua varianta este mai la indemana :D

    RăspundețiȘtergere
  7. incep sa ma urasc, pt ca sunt ambele tipuri ; nu risc niciodata pentru un moment de pasiune, nu imi mai permit nici sa visez.
    Sunt influentabil de anumite persoane iar cand se intampla nu e ceva pozitiv! X-(

    RăspundețiȘtergere
  8. @Black Angel: Ambele tipuri au partile lor pozitive. Mai mult de atat, exista si alte incadrari :) Cel mai probabil in timp le vei face pe amandoua: vei risca, vei visa, vei descoperi multe alte parti din tine >:D<

    RăspundețiȘtergere