18 iun. 2010

Definiţii şi întrebări

Uneori avem senzaţia că o înşiruire de întrebări ne poate ajuta să cunoaştem pe cineva. Cine sunt eu până la urmă? De ce m-ar caracteriza acele răspunsuri care pot fi evazive sau care se pot potrivi doar pentru acea zi, pentru sentimentele şi dorinţele de atunci? Poate că uneori nici eu nu ştiu cine sunt sau poate că alteori constat cu încântare că am mai descoperit ceva despre mine.

Poate că viaţa este precum o carte din care am citit o perioadă. Peste un timp revin asupra acestei carţi, dar nu mai ştiu exact la ce pagină am rămas. Citesc un pasaj la întâmplare, dar nimic nu mi se pare cunoscut.Poate că am greşit cartea sau poate că nu ştiu să o citesc astfel încât să înteleg ceva din acele rânduri. Amintiri care mi se par frumoase, dar în care nu mă regăsesc. Incerc să răsfoiesc cartea invers; poate aşa voi găsi ceva care să-mi pară cunoscut. Nu găsesc, pentru că nu mă pot defini atât de bine. Mai mult de atât, persoanele sunt într-o continuă formare.Schimbările nu pot fi percepute prin întrebări, ci printr-o altfel de cunoaştere. In timp învăţăm multe alte lucruri, concepţiile ni se schimbă, chiar noi suntem surprinşi de unele reacţii pe care le avem. Cu toţii ştim regulile de bază, dar nu ştim unde ne vor duce. Acesta rămâne un mister chiar şi pentru noi.

11 comentarii:

  1. Dragostea te urca..!?
    Interesant este cum nimeni nu vede Liftierul bolnav!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Joker: Cred ca uneori chiar ne urca si atnci suntem capabili de mai multe lucruri frumoase. Alteori, doar avem senzatia ca am "urcat", dar de fapt ramanem blocati undeva. Liftierul uita drumul si de cele mai multe ori cu greu ne mai desprindem de acolo :-D

    RăspundețiȘtergere
  3. faina comparati cu carte...pe bune! mi-a placut maxim!

    RăspundețiȘtergere
  4. ....poate ne ajutat doar sa ne facem o idee asupra persoanei respective
    oricum.. nu e important ce citesti, ci ceea ce intelegi din carte :D
    regulile de baza... le adatpam, dupa placerea noastra ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Realbadpisy: Ma bucur ca ti-a placut :D

    @Black Angel: Cred ca in primul rand trebuie sa fim noi capabili sa citim aceasta carte si apoi cei din jur. Apoi fiecare poate citi si interpreta in felul sau ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. buna comparatie cu o carte. mai ales daca tii si un jurnal... te intorci cand vrei la ce pagina doresti.

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anca: Nu tin un jurnal, poate doar unul interior ca fiecare dintre noi :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Continuă formare sau continuă nehotărâre :D Call it whatever :D

    RăspundețiȘtergere
  9. @Iulia: Nehotararea,preferata mea , pentru putin timp uitasem de ea :D

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca in relatia cu noi insine, cele mai frumoase momente sunt acelea cand descoperim ceva nou despre personalitatea noastra, iar daca lucrul este pozitiv, incercam sa profitam de el, daca, dimpotriva, este negativ, tindem sa-l schimbam, sa-l intreptam. Aceste revelatii pe mine cel putin ma fac extrem de fericita. Conteaza enorma sa vrei si sa fii capabil sa schimbi ce-i rau la tine.

    RăspundețiȘtergere
  11. @Nice: Acelasi lucru il cred si eu :) Important e sa ne cunoastem, sa ne acceptam si sa fim multumiti cu noi insine :D

    RăspundețiȘtergere