21 aug. 2010

Povestea lui niciodata...

Să nu te gândeşti nicio clipă că esti imună; aproape niciodată nu se întâmplă asta.

Niciodată nu e prea târziu pentru fapte nesăbuite; suntem neştiutori indiferent de vârstă.

Nu învăţam niciodată din experienţă; în acele momente de euforie uităm, experienţa devine o parte straină de noi.

Oricât de minunate ar fi lucrurile, oricât ne-am pregătit de bine, mereu va exista încă ceva care să ne surprindă, să ne zăpăcească şi să ne dea întreaga existenţă peste cap. Alteori niciodată devine acum şi este de-ajuns o clipă de spontaneitate pentru a descoperi acel moment de imprevizibil. Apoi vei vrea să crezi că aceste momente pot fi lăsate pentru niciodată şi că te poţi pierde într-o liniste pe care nu vei ştii să o defineşti. Din păcate, niciodată este mereu prezent ca un viitor din care ne place să facem parte, oricât de mult am nega. Afirmăm că niciodată nu o să mai alegem o cale complicată, dar cu toate acestea întotdeauna ne îndreptăm către ea, plini de nerăbdare.

Într-un moment de mustrare, conştiinţa mea mă ruga să nu mai îmbrăţişez ideea de niciodată. Mi-a spus că mi-a apreciat efortul, dar cu cât am vrut mai mult să mă agăţ de această ideea, lucrurile au ieşit tocmai invers şi niciodată a devenit prezent. În final, m-a rugat să nu mai uit povestea lui niciodată şi de fiecare dată să fac exact ceea ce simt, fără să mai raportez la timp, la momente, la niciodată...

8 comentarii:

  1. Știi vorba aia, "niciodată să nu spui niciodată". Și într-adevăr, cum ai spus: "Nu învățăm niciodată din experiență", dar susținem că o facem. Suntem ipocriți față de noi...

    RăspundețiȘtergere
  2. "Nu invatam niciodata din experienta". Extrem de matura zicere! In afara de faptul ca am constatat si eu acelasi lucru, de nenumarate ori, pe undeva poate ca e si constructiv. Din "experienta" stim multe. Dar vine unul care nu stie si atunci inventeaza ceva extraordinar. Sau frumos :-)

    Foarte frumos articolul. "De fiecare data sa fac exact ceea ce simt"....multumesc pentru sfat! :-)

    La urma urmei....niciodata sa nu spui "niciodata".

    RăspundețiȘtergere
  3. @NightOn: Hmmm...cred ca dupa fiecare experienta (indiferent daca e frumoasa sau urata), avem un moment de luciditate si de profunzime in care tragem niste concluziii...doar ca intr-o situatie similara cu experienta anterioara, uitam de acele concluzii.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Dragos: Multumesc si sper sa-ti fie util sfatul :)

    Da, si eu am crezut mult timp ca ceea ce invatam la finalul unei experiente ne poate fi de folos pe viitor. Cred ca este constructiv pentru personalitatea noastra, dar altfel.. Am vazut ca uneori nu mai revenim asupra a ceea ce s-a intamplat, doar suntem nerabdatori sa mergem mai departe. Alteori, chiar daca pentru moment stim ca am invatat ceva, mai tarziu fiecare experienta este unica, ca si cand atunci este prima data cand invatam sa mergem :) Si de fiecare data o facem in alt mod, uneori asa cum spui: extraordinar, deosebit :)

    RăspundețiȘtergere
  5. "Niciodata sa nu spui niciodata" mi se pare o vorba-n vant. Sunt mult mai numeroase situatiile in care nu se adevereste si niciodata ramane niciodata, decat cele in care viata ne ofera surprize(placute sau mai putin placute). Acelea sunt exceptii. Cele mai multe lucruri sunt definitive...cel putin in viata mea asa au fost. Si aici ma refer mai ales la oameni si mai putin la situatii.
    Da, articolul tau nu e doar frumos ci si adevarat, iar eu ma regasesc pe deplin in el. Si inca ceva, ca viata sa nu ne mai prinda mereu pe picior gresit, in imposibilitate de a reactiona lucid, conform principiilor noastre, ar trebui sa ne ofere soc dupa soc, iar acele momente de linistire sa nu existe. Ceea ce este imposibil, astfel ca repetam la nesfarsit aceleasi greseli.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Nice: Eu cred ca de multe ori acele surprize apar si niciodata e mai mult un prezent din viata noastra, rareori viitor.

    Da, cred ca am repeta aceleasi greseli. Totusi, cred ca acele momente de liniste au rolul lor si ca trebuie sa fie cat mai dese. Astfel, ne putem concentra si dedica mai bine asupra lucrurilor pe care ni le dorim :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmmm...tare ciudat cum de toata lumea s-a gândit la proverbul "niciodata sa nu spui niciodata". Pacat ca maestrul BA e in concediu, altfel ne-ar fi acompaniat si el....

    @ Alexandra, pai cred ca am sa-l urmez....ca m-am tot abtinut de-a lungul vietii, mereu am dat prioritate "gurii lumii"...

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dragos: Aproape toate gesturile pe care le facem ne definesc si le facem pentru noi, nu pentru lume :) Ce-ar mai fi, daca am tine mereu seama de gura lumii? Cred ca am trasa niste limite mult prea sufocante. Dupa mine, cel mai bine este sa incercam sa fim cat mai detasati de gura lumii :)

    RăspundețiȘtergere