15 aug. 2010

Stop

Aproape întotdeauna, adevărul este la îndemână. De cele mai multe ori, devine un personaj din viaţa noastră. Încearcă să se afirme, învaţă să dea dovadă de răbdare, pentru ca într-o zi să fim capabili să-l luăm in seamă, să-l apreciem şi să-l lăsăm să ne influenţeze. Până atunci, noi alegem ce vrem să credem, iar uneori e mai confortabil să negăm adevărul, chiar dacă îl intuim şi suntem conştienţi de prezenţa lui.

Cum ar fi dacă am spune stop mai des, dacă am lua o pauză pentru a fi raţionali şi a vedea acest adevăr, la timp…? De fapt, la timpul în care începe să ne fie dor de noi, noi care ştiam să zâmbim şi care altădată ne simţeam mai împăcaţi cu noi insine? Cum ar fi dacă, această melancolie ar fi risipită de un simplu stop, un simplu moment de răgaz? Un stop care se intersectează cu adevărul, şi brusc redevenim noi …

De ce, dacă de multe ori adevărul este chiar faţa noastră, alegem să-l ocolim?

11 comentarii:

  1. O intrebare foarte grea... E ca si cum as spune ca vad binele stiu ca trebuie sa-l fac, insa aleg raul... :((

    RăspundețiȘtergere
  2. @Unnousens: Da, ceva de genul acesta....E ciudat, mai ales cand, in final accepti adevarul si te intrebi de ce ai amanat atat momentul, cand lucrurile se puteai simplifica demult.

    RăspundețiȘtergere
  3. De multe ori ocolim adevărul care doare, de care ne ferim, pe care nu vrem să-l conştientizăm. Cu toate astea, viaţa e cam un cerc... iar cu adevărul ăla ne vom mai întâlni. Zic.

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca ar fi prea simple... nu ar fi bine... :D

    RăspundețiȘtergere
  5. @Iulia: Alteori cred ca este vorba despre lucruri la care ne gandim ca nu suntem capabili sa renuntam... Cand cercul se destrama, cred ca adevarul ramne singura optiune pe care o mai dorim :D

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate pentru ca uneori adevarul doare teribil de tare si preferam o minciuna cu efect de calmant/pansament pentru sufletul chinuit.
    Tu stii deja ca eu sunt pro adevar in orice situatie...si, poate paradoxal, in fiecare clipa a vietii mele cineva alege sa ma minta.

    RăspundețiȘtergere
  7. Majoritatea il ocolesc/nu-l vad din teama. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Nice: Pro adevar mi se pare cea mai potrivita atitidine :) Din pacate, nu putem evita situatiile in care acordam incredere acolo unde nu trebuie si in final suntem mintiti. Cred ca este important sa invatam ceva, chiar si din acele situatii.

    RăspundețiȘtergere
  9. @NightOn: Interesant motivul pe care l-ai ales :) O sa ma gandesc cum influenteaza teama alegerea de a ocoli adevarul. Mersi :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Off-topic
    Alexandra, de ce tie nu iti apare fotografia de la avatar in wordpress(de ex. pe blogul meu), in schimb Iuliei Mihai sau lui Black Angel(care sunt tot pe blogspot) le apare? O curiozitate mai veche...

    RăspundețiȘtergere
  11. @Nice: Da, am observat ca pe niciun blog in wordpress nu imi apare, dar nu stiu de ce :D O sa ma uit prin setarile profilului, poate reusesc sa apara :)

    RăspundețiȘtergere