13 aug. 2010

Bilet de eliberare

Jocul a scăpat de sub control.Gesturi extreme, care nu te caracterizează. Dorinţa de a continua se contrazice cu dorinţa de a găsi soluţia ce îţi poate oferi un deznodământ favorabil..Au mai rămas doar câteva reguli ce nu ti se par corecte, dar poate că ele reprezintă adevărătul bilet de eliberare. Râvneşti la acea libertate, visezi la acea zi în care vei simţi doar linişte, iar tot tumultul de acum va fi doar o amintire trecătoare, asupra căreia nu trebuie să mai revii. Ce vei face? Eşti la un pas de bilet, dar încă nu ştii dacă ai puterea necesară. Poţi încălca câteva reguli personale pentru a atinge acea libertate? Curând poate vei uita că le-ai încălcat şi vei considera că un astfel de sfârsit este cheia pentru ceva mult mai frumos...

2 comentarii:

  1. Eu cred ca, daca sunt reguli personale, pot fi incalcate. Asta e farmecul regulilor personale, le poti incalca fara sa afle nimeni :-). Când e vorba de un asemenea "joc", regulile personale nu au decât rolul de paznic al orgoliului. Si, la urma urmei, ce e mai daunator pentru sanatatea sufletului? Un orgoliu integru sau niste reguli permeabile? Probabil e vorba de jocul iubirii (caci nu prea cred ca te referi, bunaoara, la jocul de fotbal, cu ofsaidurile lui simandicoase), iar daca e vorba de iubire ... evident ca totul scapa de sub control. Eu sunt un simplu cititor al articolelor tale, in care ma regasesc de multe ori, si un foarte prost sfatuitor. In principiu, n-ar trebui sa risc vreun sfat, dar parerea mea este ca, in acest "joc", exista o singura regula: fara reguli.

    RăspundețiȘtergere
  2. De multe ori mi s-au parut foarte interesante parerile tale, ca si acest sfat :) Ai dreptate, cred ca initial asa a luat nastere jocul, fara reguli, singurul factor care conditiona existenta jocului, a fost complicitatea.

    Initial, l-as fi numit jocul iubirii, desi la o privire mai atenta, adevarul era sub nasul celor 2, dar niciunul nu-l vedea. Treptat unul a devenit agasant, celalalt s-a complacut in situatie :) Acum, lucrurile sunt pe punctul de a exploda. Unul doreste biletul, altul...probabil ca siguranta ca inca mai poate avea acea persoana.

    Cred ca ai dreptate si regulile personale, adica cele pe care noi le cream pentru a putea fi partasi la joc, pot fi incalcate...Poate ca uneori, chiar trebuie :)

    RăspundețiȘtergere