5 mar. 2010

Strainul

Nu stiu cine sunt…Nu-mi place sa ma descriu sau sa cred ca as fi asa sau pe dincolo. Imi place sa fiu cunoscut, imi place sa interactionez si sa stiu ce cred ceilalalti despre mine. Dar, vezi tu…eu cred intr-o altfel de cunoastere. Cred ca pe masura ce investesti mai mult timp intr-o prietenie, ajungi sa-ti deschizi sufletul, ajungi sa te simti gol in fata celuilalt si asta sa nu te jeneze.

Intotdeauna imi place sa descopar lucruri noi, lucruri frumoase…Caut frumosul…Il caut mai ales in oameni, avand convingerea ca atat timp cat avem rabdare sa cunoastem, in mod sigur se va ivi. De aceea, cred ca unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care le putem descoperi este sinceritatea. Pentru mine este o calitate demna de pretuit, deoarece am intalnit si imitatii ale ei, menite doar sa castige increderea.Din pacate, nu suntem mereu atat de vigilenti incat sa le putem deosebi, inainte ca increderea sa fie prinsa in capcanca.

Imi place sa ma simt liber, imi place sa cred ca toate lucrurile pe care mi le doresc depind doar de mine, ca ele tin doar de autodeterminare. Si cred ca, atunci cand ele nu ies exact cum vrem noi, nu trebuie sa fim deznadajduiti, nu trebuie sa ne dorim sa ne intoarcem in acelasi punct, ci doar sa incercam sa invatam ceva din ceea ce s-a intamplat.

Cat despre ceea ce nu-mi place, e simplu: minciuna,superficialitatea, lasitatea de a fi responsabili pentru faptele, pentru cuvintele noastre, lasitatea de a ne implica, de a accepta provocari din simplul motiv ca ele ne impiedica sa ne descoperim propria fericire.

Asta a fost ceea ce mi-a spus…L-am ascultat, gandindu-ma ca totusi va ramane un strain, oricat de bine s-a conturat. Apoi, m-am gandit la strainul din mine, la acea parte care imi place sa cred ca o voi descoperi treptat, ca ea ma va motiva intotdeauna sa accept provocarile si sa nu incetez niciodata sa cred in lucruri frumoase.

Un comentariu:

  1. :)) stii ca se spune ca nu-ti ajunge o viata sa cunosti o persoana...eu cred ca viata asta nu-ti ajunge sa te cunosti pe tine!ma uit la mine si ma minunez.in urma cu 3 ani eram undeva, gandeam ceva si acum sunt in alta parte facand altceva.Ce s-a schimbat sau cine mi-a schimbat drumul? Sau ce am invatat? MULTE!
    Nu mai suntem niciodata ce am fost si nici o zi nu mai este la fel.Dar cred ca important este sa fim sinceri cu noi insine, sa privim in noi cu ochii larg deschisi si inima gata sa accepte mustrari si sa schimbam ceea ce este de schimbat. Pentru noi! nu cred si nu accept argumentele gen: cine ma vrea ma place asa! Este Cineva care ne vrea altfel :)

    RăspundețiȘtergere