3 mar. 2010

Poate ca da, poate ca nu...

Poate ca da..Poate ca nu…Nu stiu…Vedem…Vorbim…Poate..S-ar putea…

Oare am devenit atat de nehotarati, atat de ezitanti? Sau ne este mult mai comod sa ne ascundem in spatele acestor cuvinte, care lasa mult loc de interpretari? Imi este greu sa cred ca de multe ori, chiar si pentru lucruri aparent simple, tot nu stim sa raspundem. Sau pentru ca intuim ce ar vrea celalalt sa auda, preferam sa dam un raspuns care stim ca ii va domoli entuziasmul?

Poate…Au fost cateva saptamani in care am tot auzit cuvantul acesta. La orice intrebare, era previzibil ca va urma. Amuzata, am intrebat: “tu spui vreodata DA sau NU?”. Zambind, persoana in cauza, mi-a raspuns: “Poate”.

Poate ca uneori este doar un joc de cuvinte…pentru a tatona terenul, pentru a trage de timp in mod diplomat, sau poate pentru a amana intrebari al caror raspuns deja il stim.

6 comentarii:

  1. "poate" nu "poate" sa zica altceva!..:) "poate" vrea sa zica ce "poate" dar nu "poate"!! "poate" se "poate"..
    ....vezi ce inseamna!! se "poate" asa ceva??...
    Cuvantul asta.."poate"... a fost creat doar pentru a mari curiozitatea si suspansul! :) :)

    RăspundețiȘtergere
  2. :) In sensul acesta, de a mari suspansul, imi place; cand e urmat de o actiune, de ceva concret. Dar, altfel, cand ramane doar un poate, nu prea...:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ca sa ma dau destept si sa citez din Fowles(Magicianul), orice raspuns clar e o forma a mortii! Ha?:)

    RăspundețiȘtergere
  4. :) Interesant punctul acesta de vedere :) Cred ca depinde de intrebare, de noi, de finalitatea pe care vrem sa vrem sa o atingem prin acea intrebare :)

    RăspundețiȘtergere
  5. :))

    da! e enervant sa auzi un raspuns de genu "poate.." sau "nu stiu.."

    :))

    si eu le folosesc, dar am facut un joc.. sa nu mai spun "nu stiu" ... sa ma decit ... e "da" sau "nu" ... era chiar amuzant .. cred ca asta te ajuta sa fi un om mai hotarat..

    aaa' scorpionilor le place siguranta, iar un raspuns de genul "poate" sau "mai vedem" nu il ajuta prea mult.. mai degraba il enerveaza !! !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Ioana: Hehehe :) Ma bucur sa intalnesc inca un scorpion si mai ales ca ma intelegi. Asa e, mi se pare foarte enervant :P :)

    RăspundețiȘtergere