31 mar. 2010

Personajele importante ale copilariei

Mulţumită lui Black Angel, astăzi mă reîntorc în perioada copilariei şi voi încerca să conturez persoanaje din cărţi care mi-au plăcut şi care m-au influenţat. Cine să fie, oare?

Remi- (“Singur pe lume”, Hector Malot)- m-a fascinat datorită puterii lui de a accepta lucruri care nu erau potrivite pentru un băieţel, datorită faptului că oricât de grele erau momentele prin care trece, nu îşi pierde speranţa că în calatoria sa, îşi va găsi adevărata familie.

Nils Holgersson ( “Minunata calatorie a lui Nils Holgersston”- Selma Lagerlof)- am fost captivată de gâsca ce l-a purtat prin provinciile Suediei, m-am întrebat cum de oamenii pot fi transformaţi în pitici, am admirat că băiatul poznaş s-a dovedit un companion folositor pentru cardul de gâşte, cărora li s-a alăturat în aceasta aventură.

Athos, Porthos ,Aramis si D'Artagnan (“Cei trei muschetari”- Alexandre Dumas)- am admirat prietenia lor, modul în care îl acceptă pe D’Artagnan, aventurile prin care trec. Tin minte că citeam şi parcă devenisem unul dintre muschetari, iar o perioadă de timp, împreună cu alte 2 prietene, ne-am tot spus: “Unul pentru toţi, toţi pentru unul”.

Dau mai departe aceasta leapsa, preietenilor din blogroll, care doresc sa-si aminteasca de personajele copilariei lor.

11 comentarii:

  1. si pe mine m-au fascinat muschetarii:P
    eram fan:D
    si apropo de muschetari, mai erau si desenele alea animate, cu catei si pisici pe post de personaje...stiu ca "eminenta cenusie" era pisica:P

    RăspundețiȘtergere
  2. @Camelia: Da, ce-mi placeau si acelea :) Si cred ca a mai fost un serial cu ei, tot animat, in care muschetarii erau soricei :P :)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) DA FOARTE TARE AIA CU :TOTI PENTRU UNUL SI UNUL PENTRU TOTI" parca eram si "ingerii lui Charlie" nu?
    e fantastic sa vezi cum personaje de poveste se potrivesc atat de bine vietii noatre, sau anumitor momente din viata noatra.
    :*

    RăspundețiȘtergere
  4. @Amy: Da, da :)) Am fost si ingerii lui Charlie. Al 3-lea era Letitia :) Ce vremuri :P :* :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Muşchetarii erau şmecheri, si pe mine m-au fascinat.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si Jules Verne - 20 de mii de leghe?

    RăspundețiȘtergere
  7. @Cambe: Daaaa :) Si Jules Verne mi-a placut mult, mai ales "Castelul din Carpati" :) :P

    RăspundețiȘtergere
  8. eeee.. ce imi povestesti tu mie!!>:d< ....cei trei muschetari...Remi....frumoase!!!apropo... ala cu gasca.. inca e la televizor in italia..(desene animateee):-*

    RăspundețiȘtergere
  9. @Black Angel: Ce frumos :):* Mi-ar placea sa-l revad :P, mai ales gasca, de care eram de-a dreptul fascinata.

    RăspundețiȘtergere
  10. orice desen animat se gaseste pe torent, dar cred ca ar fii foarte interesant un blog despe tot izul copilariei, desene animate povesti guma turbo sau minti....ciocolata kiss etc

    RăspundețiȘtergere
  11. @Lucian: Imi place ideea ta, cred ca oricand am vizita cu placere un astfel de blog :)

    RăspundețiȘtergere