4 dec. 2011

Tăcere...

Uneori avem nevoie doar de tăcere…Indiferent cât de grele sau de interesante sunt încercările prin care trecem, de multe ori simţim nevoia unui moment de răgaz, în care sa ne ascultăm doar pe noi pentru a ne regăsi..Apoi, urmăm tăcerea, o asociem cu toate acele gânduri care încă ne fac să revenim la lucruri care deja şi-au pierdut farmecul, dar încă îmbracă o formă atrăgătoare…Iar când suntem pe cale sa cedăm pentru a face iar acelaşi lucru, ne amintim că poate tăcerea aceasta care deja nu mai e forţată, ne poate face să ajungem mai uşor la acele lucruri noi pe care ni le dorim..

Poate că uneori tocmai prin aceasta tăcere învăţam să nu ne mai lăsăm influentaţi, dar mai ales în final, dupa ce am acceptat tăcerea, putem să zâmbim liberi de orice alt gând…

9 comentarii:

  1. Amen, zic :)
    Despre ceea ce nu vorbești nu există :) Tăcerea lasă loc unui univers frumos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei mai mari gânditori erau pustnici:) Am putea învăța din acest tipar abordat de ei pentru a învăța mai multe despre noi înșine, despre ceilalți.
    ”Tăcerea” e ca un ultim pas pe care îl facem în căutarea unui adevăr.

    *Mă bucur că nu te-ai oprit definitiv din scris și îmi cer scuze dacă ți-am întrerupt tăcerea.:)

    RăspundețiȘtergere
  3. @Octo Cat: Cred ca ar trebui sa tinem mai des cont de ceea ce spui tu frumos: "tacerea lasa loc unui univers mai frumos":)

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxana: Si eu sper ca am invatat ceva in aceasta perioada de tacere si mi-era dor sa scriu. Chiar ma bucur mult ca m-ai intrerupt :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Camelia: Da,stiu ca uneori poate fi greu sa tacem sau sa respectam tacerea cuiva,dar cred ca in cele mai multe situatii doar agravam lucrurile..:D

    RăspundețiȘtergere
  6. ştiu şi asta... şi-ncerc să-nvăţ tăcerea, dar e greu tare de tot, mai ales când cuvintele vin fără încetare...

    RăspundețiȘtergere
  7. Sper sa reusesti :) Oricum depinde mult de caz, pentru ca uneori tacerea linisteste lucrurile, alteori chiar e nevoie de cuvinte..

    RăspundețiȘtergere
  8. tăcerea se învață... se educă... personal, aparțin unei zodii ce îi e teoretic imposibil să tacă. uneori, tăcerea vine de la sine și umple niște goluri foarte adânci.

    RăspundețiȘtergere