29 apr. 2010

Autosugestie

Ingrediente pentru autosugestie: 2 coli colorate, o melodie preferată şi o cană de cafea, ceai sau ciocolata caldă.

Prima coală…bleu. Aici voi scrie gândurile care mă frămantă, un nume, lucruri care din când în când revin. Apoi, pur si simplu le voi tăia cu o linie şi ele vor dispărea din mintea mea. Următoarea dată când voi lua această foaie, ea va fi goală, pentru că deja voi fi uitat de aceste lucruri. Astfel, coala bleu îmi va sugera optimism, faptul ca orice ar fi, într-un fel sau altul voi trece peste acele lucruri. Poate că nu este neapărat nevoie sa le scriu, poate că este doar un mod de a conştientiza că este bine să mă eliberez cât mai des de lucruri care nu-şi mai au rostul.

Cea de-a doua coală…roşie. Aici voi scrie lucrurile pe care vreau să le fac, lucrurile la care visez, lucruri pe termen lung, dar de care nu trebuie să uit. Roşie, pentru ca îmi inspiră, ambiţie şi mai ales dorinta de a bifa cât mai des lucruri pe această coală. Aşa, de fiecare dată când voi simti că mă plafonez, mă voi gândi la coala roşie, care mă va inspira pentru acel moment. Ea va fi prietena foarte bună cu cea bleu, pentru că de cele mai multe ori solutia cea mai potrivită pentru stările pesimiste constă în multe, multe lucruri frumoase. Astfel, autosugestia constă în a-mi spune că orice ar fi, e timpul sa merg mai departe şi că cel mai potrivit ar fi să mă concentrez asupra unor lucruri noi. Pot să zâmbesc, pot să nu mă mai gândesc şi pot să descopar multe alte sensuri în lucruri cărora poate până acum nu le-am acordat atenţia necesară.

8 comentarii:

  1. si aici ai un camion de dreptate ! :* nu trebuie sa fii pesimista!... mereu este ceva frumos!!.. poate o clatita cu zambet.... poate un gand frumos.... poate ...mai multe lucruri bune.. pe care nici nu le imaginezi !!!!:*>:d<

    RăspundețiȘtergere
  2. Citit, placut mult, voi pune in aplicare. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Black Angel: Da, cam asa e :) Lucrurile bune se intampla cand ne asteptam mai putin :)

    @NightOn: Cu placere:)Ma bucur sa aud asta :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Autosugestia e cea mai buna pastila, cel mai bun leac, solutia optima pentru toate problemele. Am incercat la propriu reteta scrisa de tine aici si dupa o zi mai putin reusita, m-a ajutat sa ma simt altfel. Multumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  5. @Razvante: Ma bucur ca ti-a fost de folos :)

    RăspundețiȘtergere
  6. anonimul sau anonima caruia ii apartine acest text:
    "Eu zic sa te duci la Rabla ! Au acolo masini vechi, masini noi si fier vechi" ... cat si alte comentarii de acest gen e rugat foarte frumos... daca e atat de gentil(a) sa faca cateva vizite la psihiatru!! Sau....daca ii este mai simplu,sa imi raspunda pe blogul meu personal(pe pagina de messenger)motivele pentru care ...lasa aceste comentarii
    multumesc anticipat!
    semnat: mama dracului

    RăspundețiȘtergere
  7. intrebare de baraj: autosugestia nu trebuie sa vina din interior? De ce din exterior?

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dosarele pix: Imi place intrebarea ta si cred ca ai dreptate.

    RăspundețiȘtergere