16 nov. 2010

Si totuşi...

Există mecanisme pe care le ştim cu toţii: de exemplu, atunci când ne pierdem interesul pentru ceva care ne-a atras foarte mult atenţia, acel obiect al interesului nostru apare brusc langă noi, la îndemnă. La fel se întâmplă cu maşinile, cu iubirile sau chiar şi atunci cand îti cauţi o slujbă.

Si totuşi nu poti să nu te bucuri, nu poti să rezisti tentaţiei de a încerca încă o dată. Poate că în final rămane doar gândul ca şi dacă nu va fi o alegere bună, pentru un moment ai zâmbit mai mult ca de obicei..Treptat devii complice într-un joc pe care decisesei să-l eviţi, doar pentru că inţial ţi s-a refuzat sau nu a iesit aşa cum intenţionai..Cum nu poti să te opreşti, zâmbeşti şi îţi spui ca întotdeauna poate fi mai bine.

15 comentarii:

  1. Mai incerci o data, dar nu va mai fi la fel. Intre timp acel lucru si-a pierdut stralucirea, farmecul, o mare parte din atractie. Il faci in virtutea inertiei sau din dorinta de a fi cu inima impacata ca ai facut totul pentru a nu esua. Mai devreme sau mai tarziu pasiunea va muri definitiv si vei renunta la el. Pentru ca de fiecare data vei gasi un substitut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Întotdeauna poate fi mai bine ;))
    Foarte bine ai descris.

    RăspundețiȘtergere
  3. @Nice: Cred ca asa se intampla de multe ori. Sau alteori acceptam din orgoliu si facem jocul sa devina din ce in in mai dificil, pana cand dispare orice farmec.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Roxana: Mersi :) Ma bucur ca suntem de acord :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Hmmmm, depinde. De cele mai multe ori ciorba reincalzita nu a mai avut acelasi gust, alteori insa eram tentat sa "completez" acolo unde se parea ca initial lucrurile nu au fost cum trebuie. Cert e ca nicio relatie re-incercata n-a mai mers. Si a durat mai putin ca prima oara.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dragos: Cel mai posibil asa se intampla, pentru ca incerci, dar iti dai seama ca nu prea poti sa mai ai incredere :D

    RăspundețiȘtergere
  7. @ Alex, da, exista o anumita energie de prag, ca sa zic asa, care e data de neincrederea pe care o dobândesti in urma relatiei. Daca energia pe care esti dispus asa o investesti in re-relatie depaseste aceasta energie de prag, atunci legatura se formeaza,dar important e sa o tii la acelasi nivel minimal. Trebuie sa iei multe energizante pentru asta :-)

    RăspundețiȘtergere
  8. @Dragos: :P Deci energizantele sunt secretul :)

    RăspundețiȘtergere
  9. @ Alex, ca intotdeauna. Dar secretul secretelor e ce fel de energizante sa iei, ca Red Bull-ul te tine 10 minute, dupa care te flescaieste de tot :-) :-)

    RăspundețiȘtergere
  10. @Dragos: Ultima data cand am baut energizant, in maxim 20 de minute dormeam :)) Am sarit si peste flescait, am trecut direct la somn profund. De atunci, de fiecare data cand as mai bea, imi aduc aminte de glumele de-a 2 zi si parca nu mai am incredere sa-l incerc :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Tind să fiu de acord cu Dragoş, aici :D Deşiii, ciorba reîncălzită, dacă-i mai pui un pic de borş, e posibil să fie chiar mai bună! :D

    RăspundețiȘtergere
  12. @Iulia: Sunt tentata sa incerc, sper sa nimeresc temperatura potrivita de data asta :D

    RăspundețiȘtergere
  13. de multe ori mai incerci o data doar ca sa iti iasa bine sau de mai multe ori. Si faptul ca acel lucru te prinde, in asa fel incat sa mai incerci o data, cred ca este farmectul

    RăspundețiȘtergere
  14. @George: Uneori ne prinde chiar mai mult decat vrem sa recunoastem :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Poate d-aia a apărut conceptul "drive test", tocmai pt înlesnirea alegerii optime.
    Ciorbele pasteurizate sunt garantate pâna la 30 dă zile calendaristice ... deci poti reâncalzi ciorba cu încredere în acest interval de timp.

    RăspundețiȘtergere